astomi25 27.05.04, 20:25 Podoba wam sie to imie? Czy ktos moze zna znaczenie??? Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz. asia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boniedydy Re: Saskia 27.05.04, 20:27 Nie podpoba mi się ani na warunki zagramaniczne, ani w PL. Jedyne skojarzenie to Saskia Schneider, a jak dalej poszperać, to Sasi ("za króla Sasa jedz, pij i popuszczaj pasa"). W kalendarzu jest tyle ładnych imion uzywanych w PL... Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Saskia 27.05.04, 20:34 No wlasnie ,wiedzialam ze ktos slawny nosil to imie.Nawet chyba byl kiedys film o Saskii Schneider. Mnie osobiscie to imie bardzo sie podoba.I chyba nie jest zle ,jak na polskie warunki.Bo i na "a" sie konczy i pisownia pozostaje niezmienna. a. ps.Ja nie mieszkam w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: Saskia 27.05.04, 21:14 No jak to! A Saskia Rembrandt?? Żona Mistrza! Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Saskia 27.05.04, 21:55 astomi25 napisała: > Mnie osobiscie to imie bardzo sie podoba.I chyba nie jest zle ,jak na polskie > warunki.Bo i na "a" sie konczy i pisownia pozostaje niezmienna. Aha, jak nie meiszkasz w Polsce, to zmienia postać rzeczy A jak na poslkie warunki to rzeczywiście nie jest złe imię, bo i pisownia, i wymowa pozostaje niezmienna. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Saskia 28.05.04, 00:36 A imie jest pochodzenia niderlandzkiego i oznacza pochodzaca z rodu Sasow. Mnie sie tak srednio podoba. Ania ------------------- GG 5287751 Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Saskia 28.05.04, 10:37 abiela napisała: > A imie jest pochodzenia niderlandzkiego i oznacza pochodzaca z rodu Sasow. > > Mnie sie tak srednio podoba. Czyli słusznie mi się kojarzyło z Sasami Mi sie też średnio podoba, ale jest lepsze od wielu innych... Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Saskia 28.05.04, 11:18 O ile dobrze pamietam takie imie wystąpiło w "Sadze o Królestwie Światła". Tak miala na imie jedna z bohaterek Sagi. Nawet ładnie brzmi, ale nie wiem, czy dobre na polskie warunki. Zależy jakie by nosiła nazwisko. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Saskia 09.06.04, 15:42 O wlasnie. Tez sie zastanwwialam skad znam to imie I faktycznie w Sadze byla mala Saskia Imie mnie nie urzeka, ale za to Sol czy inna czarownice Sage chetnie emka rozkochana w Sagach Margit Sandemo Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter_exunruzanka Re: Saskia 08.06.04, 15:22 Podoba mi się, ale nie pasuje do naszego nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
brendastar Re: Saskia 09.06.04, 09:40 Piękne imię! Mam znajomą holenderkę o tym imieniu. Śliczna, eteryczna dziewczyna z porcelanową cerą i rudymi włosami. Faceci na jej widok szaleją)) Odpowiedz Link Zgłoś
greeneyes27 Re: Saskia 09.06.04, 21:09 Śliczne. Poznałam kiedyś dziewczynę z Bawarii o tym imieniu, była bardzo sympatyczna i mam miłe wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
swist33 Re: Saskia 19.07.04, 22:33 Moja corka ma na imie Saskia wlasnie, wybor troche na czesc Rembrandta a troche dlatego ze imie konczy sie na "a" Mieszkamy w Belgii, kiedys duzo bylo tu Saskii (chociaz samo imie ma korzenie skandynawskie), teraz raczej oryginalne...W kazdym badz razie nie poznalysmy jeszcze zadnej innej dziewczynki o tym imieniu. Dodam, ze moja Saskia jest piekna i inteligentna oczywiscie /lol/ (tak jak zona Rembrandta...) Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Saskia 19.07.04, 23:25 Witam ! Saskia tez mi sie podoba.Tu w Niemczech jest to imie juz troche zapomiane.Najmlodsza jaka znam ma okolo 25 lat.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś