magducha78 12.11.11, 16:30 chłopcy 7 Filip Jakub 5 Adam 4 Jan Mateusz Piotr Szymon Wojciech 3 Ignacy Mikołaj 2 Aleksander Antoni Dawid Franciszek Julian Tadeusz Tomasz 1 Aleks Arkadiusz Bartosz Benjamin Bogusław Daniel Edward Ernest Fryderyk Gabriel Igor Jeremi Kacper Kamil Karol Konstanty Krystian Leo Leonard Maciej Marcel Marcin Michał Miłosz Nikodem Oliwier Przemysław Rafał Sebastian Sylwester Tymon Tymoteusz Tytus Wincenty dziewczynki 6 Oliwia Zuzanna 5 Julia 4 Alicja Anna Kalina Wiktoria 3 Gabriela Hanna Lena Marta Natalia Sandra 2 Emilia Laura Łucja Maria Marianna Natasza Nela Zofia 1 Agata Aleksandra Anastazja Aniela Barbara Berenika Blanka Diana Dorota Helena Ida Iga Inga Izabela Jonata Joanna Kamila Karolina Kinga Klementyna Lidia Lilianna Liwia Magdalena Martyna Michalina Nadia Pola Roksana Sylwia Tatiana Teresa Weronika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magducha78 dwa imiona + bliźnieta+ rodzeństwo 12.11.11, 16:38 dwa imiona Aleksander Antoni Dawid Andrzej Filip Wojciech Franciszek Tomasz Fryderyk Konrad Jakub Feliks Leonard Maciej Mateusz Ksawery Piotr Maciej Jonata Marianna Lena Maria Marianna Maja Wiktoria Monika bliźnięta Alicja i Gabriela Karolina i Jan Mikołaj i Szymon Jan i Teresa Lidia i Diana rodzeństwo Magdalena ma braci Pawła i Łukasza i siostrę Dominikę Konstanty ma brata Hirka Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Jonata? 12.11.11, 16:46 pierwszy raz słyszę o takim imieniu, oświecicie mnie? To od Jonatana? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jonata? 13.11.11, 00:00 Chociaż... www.pkt.pl/s/zablocie/2510841/jonata_p_stolarstwo.html Rymut wymienia 15 Jonat. Jonata jest też w Słowniu etymologiczno-motywacyjnym staropolskich nazw osobowych, jako imię męskie, równoważnik Jonatana (który nie był notowany w formie Jonatan w ogóle). Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Jonata? 13.11.11, 10:25 Czyli, albo rodzice się pomylili, albo "nasza" Jonata to chłopak? Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: WnŚ Warszawa 12-13 listopada 12.11.11, 18:17 Podoba mi się Tadeusz x2, Marianna x2, Łucja x2. Najładniejsze Ida, Klementyna, Teresa. Ciekawy Wincenty, Tytus, Inga. Wyróżniają się na pewno Bogusław, Edward, Ernest, ale żadnego bym nie nadała. Zdziwiła mnie Kalina x4 i Jonata (?). Fajny jest Hirek, brat Konstantego Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: WnŚ Warszawa 12-13 listopada 12.11.11, 22:45 CHŁOPCY: Dzisiaj czołówka chłopców już mniej zaskakująca. Niepokoi mnie 2 Tadeuszów. Na plus: Edward, Ernest, Fryderyk, Jeremi, Konstanty, Tymon, Tymoteusz, Wincenty. Miło też spojrzeć na Bogusława, Leonarda i Tytusa, choć do moich ulubionych imion nie należą. DZIEWCZYNKI: O, aż 4 Kaliny? Sporo. I 3 Sandry?! Tu nie podobają mi się 2 Marianny Z kolei z przyjemnością patrzę na Anastazję, Anielę, Berenikę, Blankę, Ingę, Klementynę, Lidię, Michalinę i Teresę. Bardzo zaciekawiła mnie Jonata - czyżby ktoś sobie stworzył żeńską wersję Jonatana? DWA IMIONA: Jakub Feliks, Mateusz Ksawery, Jonata Marianna - szkoda, że nie odwrotnie BLIŹNIĘTA: Alicja i Gabriela - fajnie, choć dla mnie zbyt popularne Karolina i Jan - jw Mikołaj i Szymon - jw Jan i Teresa - nie podoba mi się różnica w popularności Lidia i Diana - dla mnie to imiona z różnych bajek; podoba mi się ich zgranie dźwiękowe (o to "dia" mi chodzi), choć tak sobie myślę, czy aby nie są zbyt podobne? RODZEŃSTWO: Magdalena ma braci Pawła i Łukasza i siostrę Dominikę - wszystkie imiona w tym samym stylu Konstanty ma brata Hirka - o, ciekawy duet! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ Warszawa 12-13 listopada 12.11.11, 23:52 Dziewczynka była zapisana jako Tatana, tak jak ta pani, zwróciłam na to akurat uwagę. Zawiesiłam oko na Fryderyku, Tytusie, Bogusławie, Konstantym, Klemenytnie, Wincentym i Berenice. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: WnŚ Warszawa 12-13 listopada 13.11.11, 23:21 Benjamin, a nie Beniamin? Czy rodzice chcą, żeby był czytany Bendżamin? Odpowiedz Link Zgłoś