bioo 01.06.04, 16:28 jakie sa Małgosie???podoba nam sie Małgosia ale nie Gośka, co zrobić aby nie wołano na Malutką Gośka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: Małgosia? 01.06.04, 17:07 Nic nie zrobisz... Moim zdaniem jesli wybierasz imie dla dziecka, to powinnas zaakceptowac wszystkie zdrobnienia. Ja nie lubie jak mowia na mnie Anka, przez cala szkole bylam tak nazywana. Najblizsi rzadko mowia do mnie Anka i to mi wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Małgosia? 03.06.04, 10:52 Czesc! Mnie tez sie podoba Malgosia bardziej. A wiec Wy musicie przejac cala inicjatywe i od samego poczatku tak na nia wolac,a innych poprawiac. pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
gonia1000 Re: Małgosia? 04.06.04, 23:23 Witaj, ja mam na imie Małgorzata i od dziecka wołali na mnie Małgosia, buuuuuuuuuu jak ja tego nie lubiłam. Dziś wypracowałam w większości znajomych zwyczaj mówienia do mnie Gosia i z tym czuję sie lepiej. Wniosek z tego taki,że nawet jesli wypracujesz w córce zwyczej zwracania sie do Niej Małgosia, Ona i tak po jakims czasie może to zmienić)No ale jak na razie wystarczy zwracac sie do Niej Małgosia i wszyscy to podłapią. Odpowiedz Link Zgłoś