azomim 15.02.12, 18:29 Witam. Czy ktos zna moze polski odpowiednik tego imienia? I czy mozna to imie w orginalnej pisowni zarejestrowac w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Yaelli 15.02.12, 19:57 być może i biblijne, nie znam wszystkich biblijnych imion na pamięć, trochę ich jednak jest a w którym miejscu Biblii występuje? chętnie zerknę w każdym razie nie powinno w tej pisowni być w Polsce rejestrowane, bo inaczej się pisze niż czyta wg zasad języka polskiego. ale oczywiście rejestruje się Vincentów, Nicole i Pascalów, więc nie wszyscy urzędnicy tej zasady się trzymają. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Yaelli 15.02.12, 20:02 znalazłam tę wersję właśnie: pl.wikipedia.org/wiki/Jael sądzę, że mogą robić przeszkody, że brzmienie imienia jest jak imienia męskiego ale jeśli np. jedno z rodziców jest cudzoziemcem albo uzasadnienie do nadania mimo wszystko etnicznego imienia jest w korzeniach Twoich lub partnera, to byłoby do wybronienia Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Yaelli 15.02.12, 20:16 swoją drogą może źle szukam ale wszędzie widzę Jael lub Yael, Yaelli nie widzę nigdzie podpowiedz gdzie znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
azomim Re: Yaelli 15.02.12, 20:37 Niestety nie wiem, skąd dokładnie imię pochodzi. Podano mi tylko trop biblijny Hmm.. faktycznie, wygląda na to, że to jakaś "wersja" imienia Yael/Jael. Może właśnie po to zmieniona, by nadać brzmienie bardziej żeńskie? No nic, dziękuję za pomoc, tak myślałam, że rejestracja może nie być prosta Chyba, że w polskiej pisowni- Jaelli? Odpowiedz Link Zgłoś