15.02.12, 18:29
Witam.
Czy ktos zna moze polski odpowiednik tego imienia?
I czy mozna to imie w orginalnej pisowni zarejestrowac w Polsce?
Obserwuj wątek
    • aneladgam Re: Yaelli 15.02.12, 19:38
      a to męskie czy żeńskie imię?
      • azomim Re: Yaelli 15.02.12, 19:49
        Zenskie.
        Biblijne...
        • aneladgam Re: Yaelli 15.02.12, 19:57
          być może i biblijne, nie znam wszystkich biblijnych imion na pamięć, trochę ich jednak jest wink a w którym miejscu Biblii występuje? chętnie zerknę

w każdym razie nie powinno w tej pisowni być w Polsce rejestrowane, bo inaczej się pisze niż czyta wg zasad języka polskiego. ale oczywiście rejestruje się Vincentów, Nicole i Pascalów, więc nie wszyscy urzędnicy tej zasady się trzymają.
          • aneladgam Re: Yaelli 15.02.12, 20:02
            znalazłam tę wersję właśnie:
            pl.wikipedia.org/wiki/Jael
            sądzę, że mogą robić przeszkody, że brzmienie imienia jest jak imienia męskiego
            ale jeśli np. jedno z rodziców jest cudzoziemcem albo uzasadnienie do nadania mimo wszystko etnicznego imienia jest w korzeniach Twoich lub partnera, to byłoby do wybronienia
    • aneladgam Re: Yaelli 15.02.12, 20:16
      swoją drogą może źle szukam ale wszędzie widzę Jael lub Yael, Yaelli nie widzę nigdzie
      podpowiedz gdzie znaleźć
      • azomim Re: Yaelli 15.02.12, 20:37
        Niestety nie wiem, skąd dokładnie imię pochodzi. Podano mi tylko trop biblijnywink
        Hmm.. faktycznie, wygląda na to, że to jakaś "wersja" imienia Yael/Jael. Może właśnie po to zmieniona, by nadać brzmienie bardziej żeńskie?

No nic, dziękuję za pomoc, tak myślałam, że rejestracja może nie być prostawink
        Chyba, że w polskiej pisowni- Jaelli?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.