magducha78 24.06.12, 13:39 chłopcy 6 Szymon 5 Jan Piotr 4 Franciszek Krzysztof 3 Adam Igor Mateusz Michał Miłosz Stanisław Wojciech 2 Aleksander Antoni Dawid Filip Jakub Kacper Kamil Ksawery Maciej Paweł 1 Adrian Alan Andrzej Beniamin Damian Daniel Dominik Emil Ernest Eryk Fabian Hubert Jerzy Julek Juliusz Ludwik Marcel Maurycy Mieszko Mikołaj Nicolas (można uznać za obce nazwisko) Nikodem Olgierd Oskar Patryk Ryszard Stefan Witold dziewczynki 7 Maja 5 Aleksandra Amelia Natalia 3 Gabriela Hanna Kalina Lena Weronika Wiktoria 2 Alicja Anna Julia Kinga Maria Marta Olga Zuzanna 1 Ada Agata Apolonia Aurelia Barbara Dalia Emilia Ewa Gaja Helena Iga Kaja Karolina Kornelia Liliana Magdalena Malwina Michalina Milena Natasza Nawojka Nikola Nina Noemi Oliwia Sabina Sara Teresa Tola Urszula Wanda Zofia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magducha78 dwa imiona + bliźnieta 24.06.12, 13:48 dwa imiona Franciszek Aleksander Krzysztof Aleksander Maurycy Marcin Michał Andrzej Patryk Aleksander Ada Matylda Alicja Helena Anna Alicja Kalina Konstancja Maria Anna bliźnięta Stefan i Apolonia Weronika i Krzysztof Mateusz i Aurelia Nikodem i Olgierd Tola i Jerzy Ksawery i Ludwik Krzysztof i Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: dwa imiona + bliźnieta 24.06.12, 14:05 dwa imiona Franciszek Aleksander - ładnie Krzysztof Aleksander - ładnie ale nudno Maurycy Marcin - ciekawy zestaw Michał Andrzej - nuda Patryk Aleksander - nuda, do tego Patryk bardzo mi się nie podoba Ada Matylda - ładnie brzmi ale Ada zbyt zdrobnieniowa Alicja Helena - szkoda, że nie na odwrót Anna Alicja - nuda Kalina Konstancja - wielka szkoda, że nie na odwrót Maria Anna - nuda bliźnięta Stefan i Apolonia = przepiękny zestaw! Weronika i Krzysztof - nudny zestaw, Krzystzof dla mnie wujkowaty Mateusz i Aurelia - Aurelia ładnie ale Mateusz pryz niej bardzo blado wypada Nikodem i Olgierd - nieźle, choć za Nikodemem nie przepadam Tola i Jerzy - super jeśli Tola to Anatolia Ksawery i Ludwik - cudownie! Krzysztof i Piotr - wujkowato, nudnie Odpowiedz Link Zgłoś
anastazjaniebieska Re: dwa imiona + bliźnieta 24.06.12, 15:59 magducha78 napisała: > dwa imiona > > Ada Matylda - nie pasuje mi zupelnie > Alicja Helena- ładnie > Anna Alicja - nie lubię inicjalow AA > Kalina Konstancja - nie podoba mi sie zestawienie > Maria Anna - ładnie > > bliźnięta > Stefan i Apolonia - wow, nie moje imiona ale z przyjemnoscia czekam na powroty > Weronika i Krzysztof - w moim stylu, ładnie > Mateusz i Aurelia - jw > Nikodem i Olgierd - zupelnie nie, chociaz jak dla mnie pasuja do siebie, bo oba nieladne > Tola i Jerzy - duże NIE i dla imion i dla zestawu > Ksawery i Ludwik - bardzo ladnie > Krzysztof i Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: dwa imiona + bliźnieta 24.06.12, 19:46 najpiękniejszy zestaw dla bliźniąt: Apolonia i Stefan, cudnie dopasowane Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: WnŚ Warszawa 23-24 czerwca 24.06.12, 15:08 CHŁOPCY: Czołówka mnie nie zaskakuje. Nieco zdziwiło mnie 3 Miłoszów. Podoba mi się Beniamin, Ernest, Jerzy, Ludwik, Maurycy, Olgierd, Ryszard, Stefan i Witold. DZIEWCZYNKI: Szkoda, że Kalina rośnie w siłę. 2 Kingi mnie zaskoczyły. Miło spojrzeć na Apolonię, Aurelię, Malwinę, Michalinę, Nawojkę, Noemi, Sabinę, Sarę, Teresę i Wandę. Ciekawa jest też Dalia, choć nie w moim stylu. DWA IMIONA: Franciszek Aleksander - ten zestaw chyba najbardziej mi się podoba wśród męskich duetów Alicja Helena, Kalina Konstancja - te zestawy najbardziej mi się podobają wśród imion żeńskich BLIŹNIĘTA: Stefan i Apolonia - super! Weronika i Krzysztof - w porządku Mateusz i Aurelia - ale przepaść między tymi imionami! Nikodem i Olgierd - jw Tola i Jerzy - jeśli Tola jest pełną wersją, to zupełnie mi nie pasuje do Jerzego Ksawery i Ludwik - super, bardzo mi się podoba! Krzysztof i Piotr - ok Odpowiedz Link Zgłoś
anastazjaniebieska Re: WnŚ Warszawa 23-24 czerwca 24.06.12, 15:53 Zenska sekcja dwojek i jedynek bardzo mi sie podoba z bardzo nielicznymi wyjatkami, nie lubię Toli ( czy mozliwe jest nadanie imienia w takiej formie? ), Sabiny, Nikoli, Oliwii . Bardzo milo zaskakuje Nawojka i Dalia. Cłopcy : Ksawery , Huber , Mieszko, Milosz to moje typy Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: WnŚ Warszawa 23-24 czerwca 24.06.12, 19:46 Chłopcy: Na + Andrzej, Ernest ( to już drugi – nowa moda?), Jerzy, Juliusz, Ludwik, Maurycy, Mieszko, Olgierd, Ryszard, Stefan i Wiktor. Martwi mnie rosnąca popularność Ksawerego, wprawdzie nie mam go już na liście "imion dla...", ale sentyment jest. Nie rozumiem tej fascynacji Marcelem. Obawiam się, że Julek jest męską wersją Poli, Toli, Mai. Dziewczynki: Dziewczynki na + Apolonia (już kolejna; czy wg Was Apolonia może stać się imieniem popularnym?), Aurelia, Michalina, Nawojka Sabina, Urszula i Wanda. Bliźnięta: Stefan i Apolonia, Ksawery i Ludwik - WSPANIALE! Dwa imiona: Franciszek Aleksander - wg mnie najlepszy zestaw. Kalina Konstancja - dla mnie te imiona są z dwóch rożnych bajek. Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: WnŚ Warszawa 23-24 czerwca 25.06.12, 12:04 Nawojka cieszy mnie najbardziej. Ale też uśmiechnęłam się, czytając o Aurelii, Wandzie, Ludwiku i Maurycym. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: WnŚ Warszawa 23-24 czerwca 24.06.12, 20:40 Najbardziej podobają mi się Ernest, Jerzy i Juliusz. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ Warszawa 23-24 czerwca 24.06.12, 23:43 Cieszę się z Ludwika, Juliusza, Maurycego. Mam nadzieję, że Tola ma jakąś pełniejszą główną formę imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: WnŚ Warszawa 23-24 czerwca 24.06.12, 23:56 gaudencja napisała: Mam nadzieję, że Tola ma jakąś pełni > ejszą główną formę imienia. Obawiam się, że Tola jest po prostu Tolą... Nowa moda... Odpowiedz Link Zgłoś