olianka 31.08.12, 08:59 Nie ma o nim aktywnego wątku, a ciekawa jestem opinii o tym imieniu. IMO jest świetne, świeże, zaczepne. Ach, mój wymarzony piegowaty Bronek z procą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lubomiro Bronimir - tradycyjne polskie imię dla chłopca 31.08.12, 09:27 olianka napisała: > Nie ma o nim aktywnego wątku, a ciekawa jestem opinii o tym imieniu. IMO jest ś > wietne, świeże, zaczepne. > Ach, mój wymarzony piegowaty Bronek z procą Świetny wątek. Bronimir - broniący pokoju lub broniący sławy - rdzennie polskie imię, odmiana w innych krajach słowiańskich to np. Branimir. This is what I'm talking about Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Bronimir - tradycyjne polskie imię dla chłopc 31.08.12, 11:32 lubomiro napisał: > Świetny wątek. Bronimir - broniący pokoju lub broniący sławy - rdzennie polskie > imię, odmiana w innych krajach słowiańskich to np. Branimir. This is what I'm > talking about No świetny Widzę mój drogi Lubomiro, że Olianka sprawiła Ci ogromną radość Jeśli o mnie chodzi, to na pierwszy rzut oka mi się podoba, ale muszę się jeszcze "osłuchać", przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Bronimir - tradycyjne polskie imię dla chłopc 31.08.12, 22:12 lubomiro napisał: > Świetny wątek. Bronimir - broniący pokoju lub broniący sławy - rdzennie polskie > imię, To znaczy - zrekonstruowane imię. Zachował się Bromir w nazwach, a Bromir mógł być formą skróconą imienia Bronimir. Co nie zmienia faktu, że Bronimir bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Bronimir 31.08.12, 09:29 Troszkę trudno wymówić. Imię nie jest złe, ale raczej nie w moim guście. Jakoś nie przepadam za imionami z początkiem -Br. Odpowiedz Link Zgłoś
lubomiro Re: Bronimir 31.08.12, 09:32 Macie podobne zawołana na OL?! olinininka napisał: > Troszkę trudno wymówić. Imię nie jest złe, ale raczej nie w moim guście. Jakoś > nie przepadam za imionami z początkiem -Br. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Bronimir 31.08.12, 13:58 Bardzo lubię! Mniej więcej na równi z Bronisławem. Zobaczę jak będzie się rozwijała sytuacja polityczna w naszym kraju i być może kiedyś któregoś nadam Tak czy siak Bronek wysoko na mojej liście widnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Bronimir 31.08.12, 14:29 Daleniu, ja ze względu na Komorowskiego odpuściłam Bronisława (bo nie chcę, żeby cała reszta świata myślała, że to po nim) i stąd ten Bronimir u mnie. Do nazwiska mi pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Bronimir 31.08.12, 16:48 No właśnie mnie też ten pan nieco przeszkadza w nadaniu Bronisława (mimo że uważam go za bardzo uroczego ), dlatego kiedyś znalazłam Bronimira. Ostatnio moja awersja do Bronisława nieco zmalała, a do tego miałam prababcię Bronisławę, więc może kiedyś ... Choć Bronimir też kusi Odpowiedz Link Zgłoś
lubomiro Bronimir - modne polskie imię dla dziecka 31.08.12, 15:44 dalenia napisała: > Bardzo lubię! Mniej więcej na równi z Bronisławem. Zobaczę jak będzie się rozwi > jała sytuacja polityczna w naszym kraju i być może kiedyś któregoś nadam Tak > czy siak Bronek wysoko na mojej liście widnieje. Mam nadzieję, że to oznacza nową modę na Bronimrów Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Bronimir - modne polskie imię dla dziecka 31.08.12, 16:34 Bronisław zdecydowanie bardziej mi "leży". Z -mirów podoba mi się Krzesimir, Radzimir. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Bronimir - modne polskie imię dla dziecka 31.08.12, 16:49 lubomiro napisał: > Mam nadzieję, że to oznacza nową modę na Bronimrów A wypluj te słowa!! Oby Bronek nie został drugim Stasiem! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Bronimir - modne polskie imię dla dziecka 31.08.12, 18:30 Szansę na drugiego Stasia MIAŁ Bronisław. O Bronimirze prawie nikt nie słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Bronimir - modne polskie imię dla dziecka 31.08.12, 19:06 No wiem, że to raczej Bronisław może wskoczyć na miejsce Stanisława. Co nie zmienia faktu, że jak Bronków-Bronisławów się zacznie coraz więcej rodzić, to ja już nie będę miała takiej ochoty na Bronka-Bronimira Odpowiedz Link Zgłoś
hawa.etc Re: Bronimir 31.08.12, 23:53 Piękne imię. Myślę, że może być wspaniałą alternatywą dla Bronisława, który wielu ludziom obrzydł za sprawą naszego zażywnego, wąsatego prezydenta z dubeltówką. Osobiście bałabym się, że ktoś może pomyśleć, że dałam dziecku imię po takim kimś, a Bronek to świetne zdrobnienie, z którego żal rezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
lili.lolo Re: Bronimir 01.09.12, 01:02 Fantastyczne!!! nie wiedziałam, że takie istnieje łączy w sobie dwa imiona bliskich mi mężczyzn, Bronka i Mirka. Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Bronimir 01.09.12, 13:13 Fajne, fajne, bardzo fajne Lepsze niż Jarogniew i Giedymin, nawiązując do innego Twojego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Bronimir 01.09.12, 18:52 Cudne! Uwielbiam Bronisława, ale Bronimir podoba mi sie chyba jeszcze bardziej. Brzmieniowo skojarzenie natychmiastowe - oczywiste dla mnie - Boromir z LOTR Odpowiedz Link Zgłoś