olinininka 20.09.12, 09:59 Wczoraj oglądałam TLC i w programie Toddlers and Tiaras dziewczynka miała na imię Dymitriana/Dimitriana (nie pamiętam czy tak się pisało). Co sądzicie o tym imieniu. Bo mnie urzekło w jęz. angielskim oczywiście. W Polsce raczej nie do nadania, ale w Stanach Zjednoczonych czemu nie. Czy w Polsce istnieje to imię? Jeśli tak to ile kobiet je nosi? I co sądzicie o tym imieniu? Oprócz niej inne dziewczynki miały na imię: Amara, Sara, Anna-Maria, Emily, Ava, Mackenzie, Lea, Laila, Heven, Neveah, Riya, Eden Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Dymitirana 20.09.12, 10:27 W Polsce Dymitr to Demetriusz, czyli formą żeńską jest Demetria. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dymitirana 20.09.12, 11:57 Też oglądałam Miałam wrażenie, że tam dziewczynka była pisana z jakimś apostrofem - dziwnie to wyglądało. Aż postanowiłam poszukać na stronie TLC. Znalazłam - dziewczynka jest podpisana Damitriana. O, a właśnie teraz zerkam na ten program i jest Alaska Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Dymitirana 20.09.12, 13:42 Ciężko mi się wymawia to imię. Nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.g Re: Dymitirana 20.09.12, 15:22 zbyt wymyslne imie moze yc dla dziecka przeklsnstwem - o tym mysle w ten sposob. Nie zyjemy w USA Odpowiedz Link Zgłoś