Ostatnio podczytuję to forum i jestem pod sporym wrażeniem różnorodnych propozycji dla osób zastanawiających się nad wyborem imienia. Po namysłach postanowiłam zapytać się Was o radę chociaż dziecko planujemy za około 2 lata. Nasze nawisko zaczyna się na Ch, jest w nim litreka r jako trzecia i kończy się na ski/ska. Jest dosyć długie (10 liter)
Póki co rozważaliśmy z mężem dla chłopca:
Aleksader- moj wymarzony Oluś ale ostatnio bardzo popularne
Olgierd- przemawia do mnie etymologia (mąż zaakceptował) i to , że tez mógłby to być Oluś
Ignacy Konstanty- ostatnio urzekło nas to połączenie (w moim mieście dosyć popularne imionia dawniej, jak jest na chwilę obecną nie wiem- ale widzę, że sporo Ignasiów na forum się przewija)
Dla dziewczynki
Laura - wybarana 5 lat temu

trochę matrwi mnie fakt rosnącej poluraności tego imienia, poza tym lubię dosyć długie imiona więc rozważam na drugie Berenika lub Beatrycze
Apolonia- jw coraz bardziej popularne te Pole...
Poza tym nasze damskie typy zupełnie się nam rozjeżdzają
Ja chciałam w pierwszej wersji Aleksandra i Laurę bądź Olgierda i Kalinę- mąż Kaliny nie akceptuje. Podoba mi się jeszcze Honorata i Harold ale ponieważ nazwisko jest na Ch więc imiona na H raczej odpadają bo za dużo charczenia. Ciekawa jestem co Wy byście zaproponowali...