Dodaj do ulubionych

Mieszko,Konstanty

29.11.12, 15:31
Witam,co sądzicie o tych imionach? Czy uważacie że są zbyt "oryginalne" ? mało popularne? brzydkie? czy wręcz przeciwnie? Czy nadalibyście takie imiona swoim dzieciom?
Obserwuj wątek
    • luska.s Re: Mieszko,Konstanty 29.11.12, 15:50
      Mieszko bardzo mi się podoba
    • dalenia Re: Mieszko,Konstanty 29.11.12, 16:10
      Wg mnie nie są zbyt oryginalne i nie są też brzydkie. Konstantego bardzo lubię, choć kiedyś za jego zdrobnieniami nie przepadałam. Teraz przekonałam się do Kostka i mam go nawet na liście dla potencjalnego syna smile

Mieszko mniej mnie przekonuje, dla mnie to po prostu pierwszy władca Polski (tudzież jego wnuk) i tyle. A, no i jeszcze "Mieszko, Mieszko, mój koleżko" czy coś w ten deseń - taka piosenka była swego czasu smile Poza tym jeszcze kojarzy mi się z mieszkiem włosowym, a dopełniacz brzmi dla mnie zbyt "czasownikowo". Nie mniej doceniam oryginalność Mieszka i gdybym miała wybierać między nim a Jakubem, to zapewne wybrałabym tego pierwszego.

Podsumowując- oba popieram, a dla swojego syna wybrałabym zdecydowanie Konstantego.
      • ewela345 Re: Mieszko,Konstanty 29.11.12, 16:49
        Podoba mi się i Mieszko i Konstanty.
        Ale chyba bardziej jednak Konstanty smile
        • domi_33 Re: Mieszko,Konstanty 29.11.12, 18:36
          ładne obydwa. smile
    • olianka Re: Mieszko,Konstanty 29.11.12, 19:06
      Konstanty podoba mi się ogromnie. Biorę to imię pod uwagę dla syna.
      Małego Mieszka mam w otoczeniu. Imię jej odbierane bardzo dobrze.
    • nati_28 Re: Mieszko,Konstanty 29.11.12, 19:21
      Przepiękne imiona. Jedno i drugie. Mieszko zdecydowanie rzadziej nadawane.
    • dasza_dm Re: Mieszko,Konstanty 29.11.12, 19:45
      Mieszko to jedno w moich ulubionych imion (okazuje się, ze mam baardzo dużo takich "ulubionych imion" smile ).
      W Konstantym nie podoba mi się zdrobnienie "Kostek".
    • wyczyny Re: Mieszko,Konstanty 29.11.12, 21:20
      Mieszko do mnie nie przemawia, za to Kostek jak najbardziej smile, oryginalane sa, ale nie tak jak Pacyfik czy inny Gaudenty wink
    • polifonia1983 Re: Mieszko,Konstanty 29.11.12, 21:27
      Oba się mi podobają, chociaż Konstanty bardziej od Mieszka.
    • czarna.perla Re: Mieszko,Konstanty 29.11.12, 22:15
      na tym forum to oba imiona będą podobały się bardzo, ale tu są troszkę inne gusta niż gust przeciętnego Kowalskiego.
      Mnie podobają się oba i nie potrafię wybrać które bardziej.
    • edmi75 Re: Mieszko,Konstanty 30.11.12, 08:38
      Mi i małżowi podobają się bardzo obydwa,ale dopadły mnie pewne wątpliwości czy synek nie będzie miał w przedszkolu,szkole "ciężkiego"życia ,bo to póki co, to rzadko występujące imiona,zwłaszcza Mieszko ,spotkaliśmy się z negatywnymi reakcjami że to bardzo ekstrawaganckie imiona smile i ze możemy skrzywdzić dziecko taką "oryginalnością"
      • aedo Re: Mieszko,Konstanty 30.11.12, 10:22
        Dzieci w przedszkolu wszystkie imiona przyjmują naturalnie, dopóki im dorośli nie powiedzą, że coś jest "dziwne". Jak taki 3 latek ma w grupie jednego Mieszka i jednego Wojtka to dla niego to są takie same imiona pod względem "dziwności". Mój syn jest jeden na całe przedszkole z takim imieniem i nie ma problemu. Może jedynie czasem panie pytają, jak go zdrabniać, jak my mówimy itd.
      • nati_28 Re: Mieszko,Konstanty 30.11.12, 11:47
        Znam Mieszka chodzącego już do gimnazjum, w dodatku w małej mieścinie. Chłopak nie ma żadnych problemów w szkole i dobrze się czuje z tym imieniem. Imię odbierane jest bardzo naturalnie
        • nati_28 Re: Mieszko,Konstanty 30.11.12, 11:50
          Konstantego też znam. Chodzi do I klasy w miejscowości pod Wrocławiem. Do przedszkola chodził we Wrocławiu. Nikt się z jego imienia nie śmieje i nigdy nie śmiał.
          • uwierz_mirando Re: Mieszko,Konstanty 30.11.12, 20:38
            Obydwa imiona mi się podobają, bardziej Konstanty. Nie znam żadnego, ale Mieszków znam dwóch - lat 14 i 23.
    • gaudencja Re: Mieszko,Konstanty 30.11.12, 22:06
      Podobają mi się oba i nie uważam, by miały utrudnić dzieciom życie.
    • jugutka Re: Mieszko,Konstanty 02.12.12, 20:56
      Jesli kiedys urodzi mi sie synek sam mu na imie Mieszko smile
    • tati1977 Re: Mieszko,Konstanty 04.12.12, 16:47
      mieszko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.