ksiezna_pani1 30.12.12, 14:22 Co myślicie o tym imieniu? Mnie się bardzo podoba. "Teona — imię żeńskie pochodzenia greckiego; żeński odpowiednik imienia Teonas, oznaczającego "boski" lub, według innych źródeł, dotyczącego osoby wywodzącej się z Teos, miasta w Jonii." Imieniny obchodzi: 3 I, 22 VIII oraz 28 grudnia. Do 1994 roku odnotowano tylko 3 Teony: jedną w latach 20 - tych oraz dwie w 40 - tych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Teona 30.12.12, 15:17 Początkowo nie podobało mi się, ale po kilku latach oswoiłam się i lubię je coraz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Teona 30.12.12, 19:27 Mam Teośkę na swojej prywatnej liście - bardzo mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Teona 01.01.13, 23:29 Nie podoba mi się... Tak jakby ktoś wołał: "Te, ona! Chodź tu!". Pamiętam, że jak Natasza Urbańska i Janusz Józefowicz spodziewali się córki, to w mediach przewijało się to właśnie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Teona 19.02.13, 14:22 Imię w miarę ładne, mogła bym się nad nim zastanawiać. Odpowiedz Link Zgłoś