adrianakanabus 15.07.04, 16:47 Mi sie bardzo podoba TOBIASZ.A jak bedzie dziewczynka to LAURA. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reptar Re: Tobiasz 16.07.04, 07:52 Jedyny Tobiasz, jaki mi przychodzi do głowy, był w książce Thorbjörna Egnara "Rozbójnicy z Kardamonu". Pozytywna postać, przemawia na korzyść. Na niekorzyść - ryba tobiasz. Ale na szczęście tak mało znana, że nawet dzieci do przezywania nie wykorzystają   Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Tobiasz 16.07.04, 07:58 reptar napisał (em): > Jedyny Tobiasz, jaki mi przychodzi do głowy Rety, tak to jest pisać pod wpływem impulsu! Ależ oczywiście, że tych Tobiaszów znajdzie się więcej. Był Tobiasz z "Korzeni" Alexa Haleya (występujący wcześniej jako Kunta Kinte). Jest też Tobias Vincent Maguire (= Tobey Maguire), odtwórca roli Homera Wellsa w filmie "Wbrew regułom", a później Spidermena. Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Tobiasz 25.07.04, 16:45 No i jeszcze jest słoń Trąbalski!           Nawet gdy własne imię wymawia,         Gdy się na przykład komuś przedstawia,         Często się myli Tomasz Trąbalski         I mówi: "Jestem Tobiasz Bimbalski". Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Tobiasz 16.07.04, 10:42 Super imię, bardzo mi się podoba, jednoz moich faworytów Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Tobiasz 16.07.04, 10:44 madziarek_edziecko napisała: > Super imię, bardzo mi się podoba, jednoz moich faworytów > Madzia Chodziło mi o imię Tobiasz. Laura także ładnie. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tobiasz 18.07.04, 16:52 adrianakanabus napisała: > Mi sie bardzo podoba TOBIASZ.A jak bedzie dziewczynka to LAURA. Mi też się podobają te imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
anilia Re: Tobiasz 19.07.04, 23:05 W imieniu Laura jestem zakochana od dawna, Tobiasz również podoba mi się ogromnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hippolin Re: Tobiasz 01.08.04, 22:41 Maiałem kolegę o tym imieniu. Podpadł mi człowiek niestety, Nie podoba mi sie. Laura może być! Odpowiedz Link Zgłoś
ulania Re: Tobiasz 04.08.04, 20:50 Tobiasz był jednym z bohaterów serialu "Niewolnica Isaura". Ale nie pamiętam jaką postać tam grał - chyba pozytywną... Ktoś sobie przypomina??? Poza tym Tobiasz to... pies mojej sąsiadki, ale ona tak już ma))) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Tobiasz 04.08.04, 22:39 Czyzby maz Malwiny?? Widzialam jeden czy dwa odcinki tego cuda we wczesnej mlodosci ma sie rozumiec, ale pamietam, ze dzieci opowiadaly w szkole. I jakos tak mi sie kojarzy, ze byla tam para sluzacych (dobrych?) Malwina i Tobiasz, ktorzy potem sploneli wraz z domem????? Ania, ktora wogole teraz tv nie oglada Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tobiasz 20.11.04, 09:26 W dzisiejszym WnS jest dwóch Tobiaszów. Ciekawe, czy jeden z nich to syn adrianakanabus Odpowiedz Link Zgłoś
adrianakanabus Re: Tobiasz 28.11.04, 13:09 Nie to jeszcze nie mój Tobiaszek.Rozwiazanie dopiero ok 20 stycznia, sama jeszcze nie wiem czy to Laura czy TOBIASZ. jak urodze to dam znać.Pozdrawiam Adriana. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tobiasz 29.03.05, 14:06 adrianakanabus napisała: > Nie to jeszcze nie mój Tobiaszek.Rozwiazanie dopiero ok 20 stycznia, sama > jeszcze nie wiem czy to Laura czy TOBIASZ. jak urodze to dam znać. O takich obietnicach często się zapomina po narodzinach dzieciątka ale wyszperałam, że urodziła się Laura. Gratulacje dla mamusi! Odpowiedz Link Zgłoś
cwiatooschec Re: Tobiasz 29.11.04, 22:37 W dzieciństwie miałam koleżankę, która nosiła nazwisko Tobiasz i z tego powodu nie odbieram tego słowa jako imienia, nigdy nie dałabym swojemu dziecku tak na imię. Laura natomiast - piękne! Odpowiedz Link Zgłoś