oliweek 10.07.13, 16:52 witam, tak w temacie mam pytanie które imie podoba Wam się bardziej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Piotr czy Tadeusz? 10.07.13, 16:56 Tadeusz, zdecydowanie. Piotr to najpopularniejsze męskie imię, ale nawet pomijając popularność wolałabym Tadzia. Odpowiedz Link Zgłoś
kompotmalinowy Re: Piotr czy Tadeusz? 10.07.13, 17:10 Oba ładne, gdyby chodziło o mojego syna to chyba jednak Piotr,ale pewna nie jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Piotr czy Tadeusz? 10.07.13, 17:12 Oba mi się podobają. Tadeusz to chyba jedyne męskie imię zakończone na "sz", które mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Piotr czy Tadeusz? 10.07.13, 17:23 Tadeusz Piotr jest wg mnie taki "oklepany" i na dodatek mega popularny. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Piotr czy Tadeusz? 10.07.13, 19:54 Tadeusz. Piotr jest od pokoleń tak oklepany, że ciężko się w nim dopatrzeć jakiegokolwiek uroku. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Piotr czy Tadeusz? 10.07.13, 20:09 Zdecydowanie Tadeusz. Piotr nie podoba mi się wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Piotr czy Tadeusz? 10.07.13, 20:22 Niestety żadne mi się z tej dwójki imion nie podoba. Ale gdybym musiała wybrać to wolę Tadeusza (oby tylko go nie zdrabniać do Tadka). Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Piotr czy Tadeusz? 11.07.13, 08:24 Piotr dla mnie zbyt popularny, choć brzmieniowo podoba mi się. No i wolę Piotra, popularnego "w ogóle", od Kuby, Kacpra itp, spotykanych aktualnie na każdym kroku. Tadeusz- duży plus za małą nadawalność. Jednak nie do końca mogę się do niego przekonać. Tadzio, Tadzik- nie podobają mi się . Więc nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Piotr czy Tadeusz? 11.07.13, 10:50 Zdecydowanie Tadeusz.Piotr już mi się znudził,za dużo ich. Odpowiedz Link Zgłoś
oliweek Re: Piotr czy Tadeusz? 11.07.13, 12:19 dzięki za Wasze opinie, a czy znacie może jakiegoś nastolatka Tadeusza i czy jest zadowolony ze swojego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Piotr czy Tadeusz? 11.07.13, 12:40 Ja znam mniej więcej mojego rówieśnika, Bogumiła, który ma brata Tadeusza. Teraz już przyzwyczaiłam, ale przyznam, że kiedy się dowiedziałam o ich imionach, to byłam zdziwiona Nie wiem, czy są zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Piotr czy Tadeusz? 11.07.13, 14:11 Nastoletniego nie, ale takiego zbliżającego się do ćwierćwiecza owszem. Imię otrzymał po ojcu, nikogo raczej nie dziwi, każdy jest przyzwyczajony, a sam Tadek nie narzeka Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Piotr czy Tadeusz? 11.07.13, 14:14 A, jeszcze chciałam dodać - nie ma co szukać nastoletnich Tadków i sprawdzać, czy są zadowoleni i jak reagują na nich rówieśnicy. To nie te czasy Znasz nastoletnich Franków czy Antków? Ja znam Antoniego - nie był zachwycony swoim imieniem, bo takie inne niż Maćki, Kubusie i Michałki. A teraz co - Antkowie i Frankowie są spotykani na każdym kroku. Czyli podsumowując - dzisiejszy nastoletni Tadeusz wychowywał się w otoczeniu Maćków, Jakubów, Michałów. A Twój Tadzio będzie się wychowywał z Frankami, Antkami i Ignasiami - to spora różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
tu-jaa Re: Piotr czy Tadeusz? 11.07.13, 15:17 Jestem za Tadeuszem. Tadzio, Tadzik dla mnie brzmią super. Znam 10-letniego Tadka, imię dla niego jak najbardziej normalnie brzmi, dla jego kolegów również. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Piotr czy Tadeusz? 18.07.13, 00:55 Tadeusz. Kolega z klasy mojego syna nosi to imię, wszyscy przyjmują to równie naturalnie, jak imię Paweł czy Jakub. Odpowiedz Link Zgłoś
rurek00 Re: Piotr czy Tadeusz? 11.07.13, 16:55 Żadne z tych dwóch mi się nie podoba, gdybym już naprawdę musiała wybierać, to wybrałabym Piotra. Tadeusz kojarzy mi się z kimś strasznie niezdecydowanym i rozmemłanym. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka55 Re: Piotr czy Tadeusz? 11.07.13, 17:38 Wg mnie Piotr. Od zawsze mi się podoba. Ale Tadeusz też jest piękne Odpowiedz Link Zgłoś
oliweek Re: Piotr czy Tadeusz? 12.07.13, 08:46 dziękuję za odpowiedzi, dodam że mam córkę Marię. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Piotr czy Tadeusz? 12.07.13, 09:23 oliweek napisała: > dziękuję za odpowiedzi, dodam że mam córkę Marię. To dla mnie tym bardziej Tadeusz. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Piotr czy Tadeusz? 18.07.13, 09:56 Oba mi się podobają. Ale myślę, iż to moich synów (szkoda, że tylko w marzeniach) dołączyłby Tadeusz. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Piotr czy Tadeusz? 18.07.13, 11:47 z tych dwoch: Tadeusz pozdrawiam Kwiecienka z Opinia --- Wszystko w końcu skończy się dobrze, więc jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to nie koniec... Odpowiedz Link Zgłoś
polonica7 Re: Piotr czy Tadeusz? 18.07.13, 14:07 Znam 12 letniego Tadeusza, rodzice wołają na niego Tadzik a dla kolegów jest po prostu Tadkiem.. nie ma żadnych problemów ani sensacji wśród tłumu Franków i Stasiów Odpowiedz Link Zgłoś