maciulka 14.09.04, 08:51 To imię żeńskie - tak nazywa się siostra mojego kolegi z podstawówki, notabene Cyryla. Co myślicie o tym imieniu? Fanaberia czy oryginalność? Dodam, że dziewczyna ma ok. 30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pankracea Re: DAINA 14.09.04, 09:39 a nie byla to literowka, tak jak w iminiu Wislawy Szymborskiej? ale tak serio, to nawet ladnie brzmi. zreszta jestem za orginylnymi imionami, bo roszeczke mnie mdli, jak widze, ze co druga to katarzyna, czy Anna (nie zebym miala cos przeciwko tym imionom, bo uwazam, ze sa ladne, to tylko przyklad). Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: DAINA 14.09.04, 12:16 Dla mnie trochę dziwne, aczkolwiek brzmienie ma ładne. Tak ma na imię także dziennikarka poznańskiego wydania "Gazety Wyborczej". Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: DAINA 14.09.04, 14:46 Dla mnie to imię to po prostu tylko chyba zwykła Diana z lekko poprzestawianymi dwoma literkami Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: DAINA 14.09.04, 16:39 forencja napisała: > Dla mnie to imię to po prostu tylko chyba zwykła Diana z lekko > poprzestawianymi dwoma literkami Mi też to wygląda jak literówka A oto co mówi www.behindthename.com : DAINA f Usage: Lithuanian Means "song" in Lithuanian. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: DAINA 14.09.04, 22:22 Czesc ! Jeszcze nie slyszalam,ale podoba mi sie i to bardzo.Troche za pozno,bo bylo warte zastanowienia. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś