liz.corps 30.05.16, 22:59 Jak je odbieracie? Szukam staropolskiego imienia, które nie będzie wywoływało wielkiego zdziwienia. Nie zależy mi na rankingach ani znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Radowan 31.05.16, 08:02 O nie, nieeee ... Karadzić skutecznie obrzydza mi to imię. Do tego dla mnie właśnie nieco zbyt "bałkańskie". Wolałabym raczej swojskiego Radomira. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Radowan 31.05.16, 08:59 Mi to imię kojarzy się bardziej bałkańsko, niż staropolsko. I raczej kiepsko, jw.... Szukałabym dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Radowan 31.05.16, 08:59 MNIE się kojarzy, powinno być, zdaje się . Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Radowan 31.05.16, 09:30 Odbieram podobnie jak moje przedpiśczynie Może Sambor? Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Radowan 31.05.16, 10:37 Zdecydowanie zbyt bałkańskie - Radomir lub Radzimir podoba mi się za to bardzo (choć zastanawiam się, czy Radzimir jest "poprawny"). Odpowiedz Link Zgłoś
koralina78 Re: Radowan 01.06.16, 00:32 Jedyny Radovan jakiego spotkałam jest Słowakiem. W Polsce to imię brzmi dość egzotycznie. Radosław mi się nie podoba wcale, ale już Radomir - bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Radowan 08.06.16, 23:21 Radowan to nie staropolskie lecz południowosłowiańskie imię. Znam jednego bardzo fajnego Radovana. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Radowan 08.06.16, 23:23 Podpisuję się pod poprzedniczki Radomir lub Radzimir ładniej Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Radowan 09.06.16, 21:02 Radzimir to nie jest staropolskie imię. Istnieje natomiast Racimir, którego również polecam, obok Radomira. Może być także Radowit lub Radociech, a z innych - np. Siemirad, Falimir, Dalebor, Dalegor. Mam identyczne odczucia co do Radowana, jak przedpiśczynie. Odpowiedz Link Zgłoś