boczek31 06.06.16, 23:03 Witam, w ostatni weekend rodzina mojego dziadka ze strony mamy zorganizowała już po raz drugi zjazd naszej rodziny. Rodzina jest spora ponieważ mój prapradziadek miał 14 dzieci (!). Kuzynka sporządziła drzewo genealogiczne naszej rodziny, które obejmuje 3 pokolenia. Pozwoliłam sobie spisać imiona zawarte na tym drzewie. Podaję je w kolejności alfabetycznej. Tak w ramach ciekawostki. Jak myślicie które byłyby do nadania obecnie? Agnieszka Aleksander Alina Andrzej Aniela Anna Antoni Antonina Bartłomiej Bolesław Bronisław Bronisława Czesław Danuta Feliks Genowefa Helena Ignacy Irena Jan Janina Janusz Jerzy Joanna Józef Józefa Karol Karolina Kazimierz Krystyna Krzysztof Lucyna Maria Marianna Michał Mieczysław Petronela Piotr Regina Rozalia Stanisław Stanisława Stefania Tadeusz Teresa Wacław Wacława Wanda Wincenty Władysław Wojciech Zdzisława Zenon Zofia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Imiona moich przodków. 09.06.16, 21:05 Genowefa, Czesław, Zenon, Zdzisława, Mieczysław; ewentualnie Wacław i Wacława to imiona, których obecnie bym unikała, reszta jest OK, z tym zastrzeżeniem, ze niektóre bardzo mi nie leżą (ale to nie jest kwestia "bycia nie do nadania obecnie"). Odpowiedz Link Zgłoś