Dodaj do ulubionych

Maksym,Nikodem,Tymon?

15.08.16, 21:22
Drogie Koleżanki

Już wcześniej Was "meczylam " odnośnie imienia dla brata Igi.
Mąż przyjął jeszcze dwa typy oprócz opcji Maksyma, mianowicie Tymon i Nikodem. Co sądzicie ?
Przypomnę,ze nazwisko długie Sz - ski. Starsza siostra Iga .

Iga i Maksym
Iga i Tymon
Iga i Nikodem

Jeśli chodzi o Maksyma to akceptujemy zdrobnienia Maks i Maksio
Tymon ,pełna wersja super , trochę gorzej z opcja Tymus ( lepiej Tymonek) i nie gra mi zdrobnienie Tymek ( ale może jest szansa,ze mówiono by do niego poprostu Tymon)
Nikodem , fajne imię i zdrobnienie Nikos też raczej fajne.

Im bliżej porodu wpadam w popłoch bo nic nie wiadomo ,z Iga było wszystko jasne od początku,ze jak dziewczynka to Iga i już avtutsj tak ciezko.. ratujcie wink i jakieś argumenty dla męża też miłe widziane .
Obserwuj wątek
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 15.08.16, 21:34
      Z Igą najbardziej brzmi mi Tymon smile
      • abiela Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 16.08.16, 00:18
        mebloscianka_dziadka_franka napisała:

> Z Igą najbardziej brzmi mi Tymon smile

Mnie też
    • vi_san Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 16.08.16, 08:39
      Maksio zwykle będzie brany za Maksymiliana, który jest po pierwsze modny po drugie przeze mnie nie lubiany. wink
      Nikos - był gangster o tej ksywce więc dla mnie wykluczone.
      Tymon - najlepiej.
      Z tym, że to, oczywiście, wyłącznie MOJE uprzedzenia - niezależnie od dokonanego wyboru - niech będzie szczęśliwy.
    • domi_33 Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 16.08.16, 08:47
      Tymon. smile
    • bo_gna Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 16.08.16, 09:07
      Maksym - kojarzy mi sie wschodnio i będzie mylony z Maksymilianem (więc może lepiej Maksymilian)
      Nikodem - nie podoba mi się, do Igi nie pasuje moim zdaniem, często spotykam rodzeństwa Nikodem i Nikola
      Tymon - moim zdaniem najładniejszy, sama bym się zastanawiała jeśli nazwisko nie jest zbyt długie nad Tymoteuszem, brzmi tak dostojnie.

Dorzucę imię, które moim zdaniem fajnie współgra z Igą - Bruno(n).
    • lily-beth Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 16.08.16, 10:12
      Nikodem mi się nie podoba i dla mnie za długi do Igi.
      Tymon i Maksym podobają mi się tak samo (przy czym ja lubię wszystkie zdrobnienia, Tymek, Tymuś, Tymonek-Ancymonek big_grin ) i oba świetnie grają z Igą. Skoro wolicie zdrobnienia od Maksyma, to go wybierzcie, raczej nie ma co walczyć z całym światem, żeby Tymona nie zdrabniał. Tymon jest popularny, do tego Tymoteuszów coraz więcej, Tymek będzie naturalnym, częstym zdrobnieniem IMO.
    • olianka Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 16.08.16, 11:33
      Wybrałabym Maksyma. Zdecydowanie odrzuciłabym Nikodema.
    • liliowewzgorze Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 16.08.16, 12:40
      W kolejności:
      1. Maksym
      2.Tymon
      3.Nikodem
    • florianne Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 16.08.16, 14:17
      Maksym, ew. Tymon, jeśli chce Wam się walczyć z powszechnym zdrobnieniem. Nikodem zmierza w dresiarskim kierunku, wykluczyłabym.
    • konsternacja83 Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 16.08.16, 14:56
      no wlasnie... nie wiem czy Nikodem (nie chce nikogo obrazic) nie jest troche taki w stylu Nikolek i Brajankow. Znam dwoch malych Nikodemow i obaj z rodzin takich..no wiecie wink, moze to przypadek ale znam tez ze slyszenia ,ze czesto Nikodem to brat Allana lub Nikoli.
      to,ze Nikos to byl gangster to akurat mi nie przeszkadza, z Trojmiasta jestem wink maksym tez niektorym kojarzy sie ze znanym mafinym klubem nocnym, popularnym swojego czasu z piosenki Lady Pank.
      Maksymilian dac nie bardzo mozemy za dlugie nazwisko. To,ze maksym brzmi wschodnio mi raczej nie przeszkadza , Igor,Natasza,Nadia tez brzmia wschodnio a ludzie masowo nadaja te imiona.
      Tymoteusz nam sie nie podoba, poza tym za dlugie.
      W zasadzie pozostaje juz teraz "walka" pomiedzy Maksymem i Tymonem.... smile
      • paula.anna Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 16.08.16, 15:28
        Nikodema odrzuciłabym, jakoś go nie lubię.
        Rozważałabym Tymona lub Maksyma, chętniej Tymona.
        Dla mnie wersja Tymek jest ok, od Tymonka cierpnie mi skóra, podobnie jak od Maksia i Maksa...
      • lily-beth Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 16.08.16, 16:49
        Mam podobne odczucia, tzn. sam w sobie Nikodem nie jest dla mnie w stylu Brajana itp., ale rzeczywiście często bywa nadawany przez wielbicieli Nikoli, Alana i pochodnych.
      • dalenia Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 17.08.16, 14:10
        Ja właśnie tak odbieram Nikodema - nieco tandetnie i pretensjonalnie, podobnie jak Roksanę. Wybierając między Maksymem a Tymonem wolałabym chyba Tymka jednak. Do Igi pasują mi obaj. Poczekajcie do porodu z dwoma wybranymi - może patrząc na synka będzie wyglądał na któregoś smile
        • konsternacja83 Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 17.08.16, 21:17
          tak wlasnie chyba zrobimy...aczkolwiek na codzien i moja mama pyta "jak Maksiu"?, Igunia slucha czy Maksymek ma czkawke....wink masz racje, urodzi sie i albo zostranie Maksiem albo bedzie "wygladac" na Tymona smile
        • abiela Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 17.08.16, 22:14
          dalenia napisała:

> Ja właśnie tak odbieram Nikodema - nieco tandetnie i pretensjonalnie, podobnie
          > jak Roksanę. Wybierając między Maksymem a Tymonem wolałabym chyba Tymka jednak.
          > Do Igi pasują mi obaj. Poczekajcie do porodu z dwoma wybranymi - może patrząc
          > na synka będzie wyglądał na któregoś smile

I znowu myślę dokładnie tak, jak dalenia.
      • olianka Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 18.08.16, 08:31
        Dla mnie Nikodem brzmi tak "tanio" (właśnie coś w stylu kewinowo-wanesowym), dlatego go odrzuciłam.
    • dolcevita007 Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 16.08.16, 23:11
      Ogolnie wszystkie trzy imiona sa w porzadku maja ladne brzmienia. Obiektywnie sa ladne, ale zadne z nich nie jest w mojej dziesiatce ulubionych. Wybralabym chyba Tymona chociaz Maksym jest tez ciekawy. Nikodem skoro zle sie Tobie kojarzy, odpada.
    • patrice4k Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 17.08.16, 22:44
      Chyba z tych trzech, najbardziej Tymon pasuje do nazwiska -ski.
    • ilia.1 Re: Maksym,Nikodem,Tymon? 21.08.16, 10:23
      Moim zdaniem Maksym lub Tymon smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.