05.10.16, 21:54
Edwin i Edgar tak nazywają się bracia o których dziś się dowiedziałam. Jak Wam się podoba?
Obserwuj wątek
    • doloresumbridge Re: E&E 05.10.16, 22:41
      mnie zupełnie nie, chociaż bardzo lubię twarde imiona. Brak ładnych zdrobnień, dla Polaków wg mnie bardzo nietrafione, dla braci zbyt podobne, mogą się mylić.
    • dasza_dm Re: E&E 05.10.16, 23:52
      Nie podoba mi się. Ani w zestawie, ani osobno.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: E&E 06.10.16, 08:05
      Szkoda, że nie ma trzeciego, np. Edwarda. Byliby Ed, Edd i Eddie big_grin
      • domi_33 Re: E&E 06.10.16, 08:34
        Jeszcze Ewaryst by pasował. smile Choć bez Eda. smile i Edmund.
    • paula.anna Re: E&E 06.10.16, 08:54
      Akurat nie są to moje ulubione imiona, jednak doceniam, że ktoś nadał coś innego niż Kubuś czy Kacperek wink.

A z tych 2 wolę Edgara, Edwin jakoś mi kiepsko brzmi- jednak jw- nadal doceniam.
    • slonecznynokturn Re: E&E 06.10.16, 09:01
      A mnie się w zestawie podobają. U kogoś bardzo bym doceniła za pomysł, kreatywność i odwagę. Edwin mnie jakoś szczególnie nie zachwyca, choć może być. Edgara za to bardzo lubię.
    • dalenia Re: E&E 06.10.16, 10:13
      Ja dość lubię Edwina, za Edgarem szczególnie nie przepadam, choć doceniam. Dla mnie jednak te imiona są zbyt podobne, jak na imiona braci.
    • lily-beth Re: E&E 06.10.16, 12:29
      Nie z listy ulubionych, ale doceniam, że nie Kuba i Antek big_grin Tylko też mi się wydaje, że Edek i Edek... Lepszy byłby np. Ernest zamiast jednego - pod kątem skrótów li i jedynie.
    • andracyt Re: E&E 08.10.16, 02:18
      Całkiem ładne i męskie, nie nadałabym ich jednak w zestawie.
      • gaudencja Re: E&E 08.10.16, 16:14
        andracyt napisał(a):

> Całkiem ładne i męskie, nie nadałabym ich jednak w zestawie.

Ja również bym się zastanowiła nad takim zestawem, choć go nie wykluczam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.