carolinams 19.10.21, 20:35 Co myślicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sulimira Re: Jacek 19.10.21, 22:18 Jacenty ze zdrobnieniem Jacek podoba mi sie nawet bardzo. Sam Jacek tak srednio Odpowiedz Link Zgłoś
oliwiakleczekgmail.com Re: Jacek 20.10.21, 00:21 W ogóle mi nie leży😕 Z imion "wujkowatych" podoba mi się jedynie Przemysław i Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Jacek 20.10.21, 08:10 Nie przepadam za Jackiem. Podobnie jak w przypadku Marka, brakuje mi jakiejś pelnej formy 😆. Choć doceniłabym, że ktoś nadaje Jacka, zamiast kolejnego Kubusia czy Jasia 🤔. Odpowiedz Link Zgłoś
1.wetta.1 Re: Jacek 20.10.21, 08:48 Imię z mojego podium najbardziej nielubianych imion męskich. Ale zdecydowanie doceniłabym u kogoś, że nie kolejny Jaś, Antoś czy Kubuś. Odpowiedz Link Zgłoś
lejdiinblack Re: Jacek 20.10.21, 09:20 Fajne, nie udziwnione, a rzadko nadawane. I - na co ja zwracam uwagę - używalne w pełnej formie. A nie jak np. Maciej, z którego większość będzie robiła Maćka. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Jacek 20.10.21, 11:43 Mój tata ma tak na imię. Podoba mi się fajnie byłoby spotkać małego Jacka Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: Jacek 20.10.21, 12:16 Lubię Jacka, mam bardzo miłe skojarzenia ze znaną mi osobą o tym imieniu 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Jacek 20.10.21, 14:09 Jacek jest w porządku, nie odbieram go jako wujkowatego, w przeciwieństwie na przykład do Marcina, Rafała czy Roberta, mimo że to jest to samo pokolenie. Wprawdzie sama bym tak syna nie nazwała, ale doceniłabym u kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Jacek 20.10.21, 17:13 Nigdy go nie lubiłam. Zawsze odbierałam jako wujkowatego, zniewieściałego i zdrobnieniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jacek 11.11.21, 12:32 Od dziecka uważałam, że jest to zdrobnienie Jacentego - co zresztą się później potwierdziło. Bardzo lubię Jacka, ale jego zdrobnieniowość mi trochę przeszkadza od zawsze. Dlatego sama wybrałabym Jacentego. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Jacek 09.07.24, 20:24 Imię nawet sympatyczne, nie mam innego powodu niż to, że miał tak na imię pewien mocno dorosły i domorosły stalker, na szczęście zmienił adres. Inne skojarzenia praprababć, prababć czy babć - bajka 'Jacek i Agatka'. Odpowiedz Link Zgłoś