Dodaj do ulubionych

Imiona 2021 Bydgoszcz

30.12.21, 02:55
Najpopularniejsze:

1. Franciszek
2. Jan
3. Antoni
Popularne: Jakub, Leon, Mikołaj i Aleksander

1. Zofia
2. Julia
3. Pola
Poularne: Zuzanna, Laura, Marcelina

Rzadkie imiona:

Ziemowit, Aureliusz, Marika, Lotta, Larysa, Megan
Obserwuj wątek
    • polik17 Re: Imiona 2021 Bydgoszcz 30.12.21, 07:46
      W męskich raczej standardowo smile Ciekawe, że Antoni spadł na 3 miejsce i wyprzedził go Franek. Zaskoczyła mnie tak wysoko Pola i Marcelina wśród żeńskich - pewnie regionalna moda😀 Za to Laura w pierwszej 5 już mnie nie dziwi. Z rzadkich ucieszyłam się z Mariki, Larysy i Aureliusza, lubię te imiona😊🥰 Ziemowit ciekawy, a Lotta i Megan - bez komentarza 🤣
      • sulimira Re: Imiona 2021 Bydgoszcz 31.12.21, 04:22
        Franciszka nie lubie wiec dziwi mnie jego popularnosc. Docenilabym go w malych ilosciach, ale przy tylu Frankach mierzi mnie juz to imie.
        Pola mnie nie dziwi poniewaz jest jakas mania tych zdrobnieniowych imion.
        Ziemowit wsrod rzadkich imion mnie cieszy. Aureliusza doceniam, Laryse lubie, Lotta mi sie podoba poniewaz mam skojarzenia z lotem wiec imie zdaje sie takie lekkie. Megan lubie poniewaz lubie twardsze imiona. W pewnym okresie myslalam nawet gdybym miala druga corke o imieniu Morgan.
        • polik17 Re: Imiona 2021 Bydgoszcz 31.12.21, 13:16
          Ja też nie przepadam za Franciszkiem, po prostu nie podchodzi mi on z brzmienia😅 Mam też niestety skojarzenie z pralką. Właśnie Pola tak wysoko mnie tutaj trochę zaskoczyła, bo w ogólnopolskim rankingu w ubiegłym roku zajmowała chyba 11 miejsce, a tutaj 3. Jednak wiem, że są to po prostu regionalne różnice smile Co do Lotty i Megan - za granicą byłyby to dla mnie normalne imiona, ale w Polsce brzmią mi strasznie pretensjonalnie, stąd moje określenie „bez komentarza” 😂 Chyba, że są to dzieci ze związku mieszanego czy zagranicznego to wtedy ok.
          • sulimira Re: Imiona 2021 Bydgoszcz 31.12.21, 22:34
            Rozumiem odczucia wobec Lotty i Megan. Lotta to zreszta polska Karolina. Jakkolwiek obydwa imiona sa fajnie przystosowane do polskiego wiec mnie tak nie raza.
    • abiela Re: Imiona 2021 Bydgoszcz 30.12.21, 21:42
      Marcelina mnie zaskoczyła.
      Lotta fajna, ale nie w Polsce.
    • dasza_dm Re: Imiona 2021 Bydgoszcz 31.12.21, 00:11
      Nie dziwi mnie ten Franciszek. Znam już 6, czekamy na narodziny siódmego -.- ileż można
    • dasza_dm Re: Imiona 2021 Bydgoszcz 31.12.21, 00:12
      A jakieś źródło?
      • sulimira Re: Imiona 2021 Bydgoszcz 31.12.21, 00:55
        www.eska.pl/bydgoszcz/popularne-i-rzadkie-imiona-nadawane-w-bydgoszczy-podsumowanie-2021-roku-w-usc-aa-Qpde-CEo1-BvzP.html
    • emnilda.wolna Re: Imiona 2021 Bydgoszcz 31.12.21, 23:38
      Lubię Aurelię, ale Aureliusz kojarzy mi się z Klaudiuszem itp. - nieszczególnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.