Dodaj do ulubionych

Bielsko-Biała - imiona 2022

08.01.23, 18:09
W Bielsku-Białej w 2022 urodziło się 3328 dzieci.

Antoni (80), Franciszek (69), Jakub (62), Mikołaj (60), Filip (55), Maksymilian (55).

Hanna (68), Zuzanna (57), Zofia (56), Maria (52), Emilia (50), Maja (48)

Najrzadsze imiona: Nehemiasz, Kiryl, Tymur, Orest, Makar, Asya, Celestyna, Józefina, Lea, Hiacynta, Aurora.

Źródło: www.bielsko.info. Zapoznaj się z pełną treścią artykułu: www.bielsko.info/najnowsze/33989-jakie-imiona-byly-najpopularniejsze-w-bielsku-bialej-w-2022-roku-bielsko-biala
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: Bielsko-Biała - imiona 2022 08.01.23, 18:23
      Ogromnie się cieszę z Celestyny, Nehemiasz też robi wielkie wrażenie. Józefina, Hiacynta, Aurora również cieszą.
      Widać sporo imion ukraińskich - Kirył, Tymur, Orest, Makar.
    • n.ataleczk.aa Re: Bielsko-Biała - imiona 2022 08.01.23, 20:19
      Celestyna, Józefina, Lea, Hiacynta, Aurora ❤️
    • sulimira Re: Bielsko-Biała - imiona 2022 08.01.23, 22:00
      Nie ma Jana wsrod najpopularniejszych???
      Orest, Aurora i Hiacynta sa fajne
    • emnilda.wolna Re: Bielsko-Biała - imiona 2022 08.01.23, 22:51
      Nehemiasz surprised
    • niii Re: Bielsko-Biała - imiona 2022 08.01.23, 23:12
      Z popularnych: Maksymilian, Maria, Emilia, z rzadkich: Makar, Lea, Hiacynta, Aurora i Celestyna ( która mogłaby mieć inną końcówkę, np. Celestella wink
      • gaudencja Re: Bielsko-Biała - imiona 2022 09.01.23, 00:05
        niii napisała:

> rora i Celestyna ( która mogłaby mieć inną końcówkę, np. Celestella wink

Mogłaby, ale w jakim celu?
        • niii Re: Bielsko-Biała - imiona 2022 10.01.23, 01:45
          Sprawdziłam i istnieje imię Celestella. Jest też Celesta. To prywatne odniesienie, nie podobają mi się końcówki typu: - tyna, yna jak w imionach Martyna, Justyna. Celestyna jest wtórna wobec Celesty, więc śmiało można szukać innych zakończeń jeśli ktoś lubi niebiańskie znaczenie, a przeszkadza mu niezgrabny ogon, ' -tyna, - yna'. Nie jestem jedyną z takim spostrzeżeniem, różne osoby na forum wypowiadały się czasem podobnie o imionach ukształtowanych w tym stylu. Można z nich coś wydobyć pięknego, ucinając końcówkę i wychodząc z nową propozycją. W przypadku Martyny da się poszukać zbieżnie pośród podobnych brzmieniowo: Marcja, Marcybella, Marcjanna, Martika, Martynika albo wrócić do właściwego imienia : 'Marcina', choć dla mnie jest nieciekawe również w tej formie.. Justyna - Justessa, Justefania, Justella, Faustyna - Fa, Fau, Faustefania, Faustella, Faustazja, etc., podałam powyżej tylko kombinacje smile
    • teija_urte Re: Bielsko-Biała - imiona 2022 09.01.23, 22:04
      Nehemiasz ❤
      Józefina i Hiacynta też mi się podobają.

Dobrze, że podają te najrzadsze imiona - jest ciekawie 😁

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.