polik17 26.01.23, 17:30 Które imię wolicie? Mnie bardzo podobają się oba, jednak od jakiegoś czasu chyba bardziej Bianka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niii Re: Blanka czy Bianka? 26.01.23, 20:03 Podobają mi się obie wersje, i z L i z I Są bardzo miłe i żadna znana czy dyskusyjna Blanka nie odpodoba mi Blanki Analogicznie wobec Klary i rzadko spotykanej u nas Kiary. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Blanka czy Bianka? 26.01.23, 20:57 To jest w sumie to samo imię w dwóch różnych wersjach. Obie te wersje niestety mi się nie podobają. Blanka brzmi dla mnie pretensjonalnie i kojarzy mi się z Blanką Lipińską. Z kolei Bianka brzmi dla mnie jak: "pianka". Odpowiedz Link Zgłoś
panipana Re: Blanka czy Bianka? 26.01.23, 21:21 Zdecydowanie Bianka W BLance połączenie liter BL przywołuje mi na myśl bla albo ble. Bianka brzmi lepiej, lekko i elegancko za razem. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Blanka czy Bianka? 27.01.23, 03:20 Mam podobnie. Blanka w ogole, a Bianka wlasnie brzmi dziewczeco. Kojarzy mi sie z pianka, ale to nie jest zle skojarzenie, taka lekkosc Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Blanka czy Bianka? 26.01.23, 22:19 Ani jedno, ani drugie. Blanka jest w moim odczuciu mdła a Bianka pretensjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Blanka czy Bianka? 27.01.23, 15:01 Zdecydowanie Blanka. Dość ją lubię, pasuje mi brzmieniowo. Bianka w moim odczuciu jest pretensjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś