karoleena Re: 🌼 To czy to? 🌻 26.06.23, 05:37 Raczej na równi. Może trochę lepsze wg mnie Letycja. Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 27.06.23, 14:04 Letycja, bo muszę. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja" ❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: 🌼 To czy to? 🌻 28.06.23, 10:43 Zdecydowanie Letycja, lubię to imię 😀💖 Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.02.24, 21:16 Letycja (uwielbiam hiszpańską wersję Leticia <3 a i na polską patrzę coraz pozytywniej...) Do Lukrecji powoli się przekonuję, chociaż, póki co, kojarzy mi się tylko z tą lukrecją do jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 🌼 To czy to? 🌻 26.06.23, 13:20 adalia_decempunctata napisała: > Eleonora czy Leonora? Eleonora Odpowiedz Link Zgłoś
misslucky133 Re: 🌼 To czy to? 🌻 26.06.23, 13:24 Najchetniej nic. Gdybym musiala wybrac to bylaby Leonora ale tylko w papierach, zdrabnialabym do imienia Lea. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: 🌼 To czy to? 🌻 26.06.23, 22:24 Eleonora bez namysłu. Leonora to MSZ tylko i wyłącznie skrócona Eleonora, pozbawiona części uroku. Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 27.06.23, 14:05 Eleonora, a jeżeli się komuś bardzo nie podoba, można zdrabniać do Leonory. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja" ❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: 🌼 To czy to? 🌻 28.06.23, 10:43 Eleonora, nawet mi się podoba w pełnej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: 🌼 To czy to? 🌻 28.06.23, 20:58 "Ta dziewczynka". A Kadia istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 🌼 To czy to? 🌻 28.06.23, 22:35 gaudencja napisała: > "Ta dziewczynka". A Kadia istnieje? en.m.wikipedia.org/wiki/Kadia_(given_name) Polska Żydówka o tym imieniu pojawiła się w wątku o ciekawych imionach. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: 🌼 To czy to? 🌻 28.06.23, 23:30 Kadia występuje w Afryce jako Khadia, to też imię tamtejszej piosenkarki. Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 16.07.23, 14:24 Nadia, chociaż wolę Nadzieję. Kadia w ogóle mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: 🌼 To czy to? 🌻 27.06.23, 20:50 Maria - zawsze bardzo lubiłam to imię mimo popularności. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 🌼 To czy to? 🌻 28.06.23, 03:54 adalia_decempunctata napisała: > Maria czy Marianna? Maria Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: 🌼 To czy to? 🌻 28.06.23, 23:32 Ale Marianna też ma swój urok, wolę ją w formie Mariana. Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 16.07.23, 14:25 Maria, bardzo ją lubię. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja" ❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
adalia_decempunctata Re: 🌼 To czy to? 🌻 29.06.23, 01:31 Miriam, bardzo lubię to imię Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 16.07.23, 14:26 Bardzo lubię oba, ale jednak Noemi, Miriam mimo wszystko wolę w polskiej formie. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja"❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.02.24, 21:18 Miriam - a to wszystko dzięki Zenonowi P. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: 🌼 To czy to? 🌻 29.06.23, 01:25 Jakaś poprawna, dwuczłonowa pełna forma na Sławo-, jak np. Sławociech. Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 16.07.23, 14:26 Żaden, nie podobają mi się w ogóle. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja"❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.02.24, 21:21 Nic Sławosz kojarzy mi się z kimś słabym, nie wiem dlaczego, a Sławoj - chyba wiecie, z czym Ze "sławkowych" imion lubię za to Sławomira i nigdy nie miałam skojarzeń z gwiazdą disco polo Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: 🌼 To czy to? 🌻 29.06.23, 03:43 Ewelina że względu na celtyckie znaczenie i przyjemniejsze brzmienie. Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 16.07.23, 14:27 Ewa, Ewelina źle mi się kojarzy, zresztą nie podoba mi się w brzmieniu. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja"❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 🌼 To czy to? 🌻 02.07.23, 00:13 polik17 napisała: > Amelia czy Aurelia? Aurelia ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 16.07.23, 14:28 Aurelia, uwielbiam ją 🥰 — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja"❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.02.24, 21:23 Amelia, pomimo popularności i gazyliona Amelek w różnym wieku, napotykanych na każdym kroku przez Dekadenta. Aurelię kiedyś lubiłam, ale większość Aurelek, które znałam, poznałam w mało przyjemnych dla mnie okolicznościach Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: 🌼 To czy to? 🌻 02.07.23, 02:17 Mira, bo Kira kojarzy się nieco z kirem, choć też ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: 🌼 To czy to? 🌻 02.07.23, 23:34 Mira, choć niechętnie. Rosyjskie imię Kira kojarzy mi się z kirem żałobnym. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 🌼 To czy to? 🌻 06.07.23, 05:02 adalia_decempunctata napisała: > Mira czy Kira? Mira Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 16.07.23, 14:29 Mira, chociaż Kira też jest całkiem w porządku, chociaż prawdopodobnie tylko dlatego, że miałam kiedyś koleżankę o tym imieniu. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja"❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.02.24, 21:24 Mira, choć przeszkadza mi jedno skojarzenie Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 16.07.23, 14:29 Miłosz, mam kolegę o tym imieniu, poza tym jest dla mnie miłe w brzmieniu. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja"❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: 🌼 To czy to? 🌻 29.01.24, 13:26 Milosz Znaczenie Blazeja mnie.odrzucilo Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.02.24, 21:27 Trudno wybrać. Błażeja lubię, ale przeszkadza mi skojarzenie z Blaise'em Cendrarsem (to internetowe alter ego osoby, o której chciałabym zapomnieć). Miłosz niby ok, ale dla mnie zbyt popularny (niby znam więcej Miłoszków ze sfery internetowej niż realnej, ale...), poza tym nie lubię Czesława Miłosza (tak, wiem, herezje wygaduję, biorę wszystko na klatę ), a tylko z nim kojarzy mi się to imię Pas Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: 🌼 To czy to? 🌻 06.07.23, 02:28 Najchętniej to jednak Idalia, która może być też zdrabniana do Idy. Co do Igi nie mam zdania, dla mnie to neutralne imię ale trudniejsze do wymówienia przez g w środku. Znalazłam też imię Igabella, raczej nieznane w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 🌼 To czy to? 🌻 06.07.23, 05:02 polik17 napisała: > Iga czy Ida? Ida Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 16.07.23, 14:31 Ida, chociaż wolę Idalię. Iga tylko jako zdrobnienie od Ignacji. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja"❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 🌼 To czy to? 🌻 06.07.23, 11:36 n.ataleczk.aa napisała: > Alina, Kalina czy Malina? Alina Odpowiedz Link Zgłoś
adalia_decempunctata Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.07.23, 01:37 Kalina i Alina, Maliny nie lubię Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.07.23, 01:55 Malina, ale Kalina też mi się bardzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 16.07.23, 14:32 Kalina i Malina mi się nie podobają, chociaż lubię większość takich "roślinnych" imion. Za to Alina bardzo ładna. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja"❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.02.24, 21:30 1. Kalina (uwielbiam to imię! Kalinę Jędrusik też lubię ) 2. Alina (bardzo lubię, skojarzenie z Janowską na plus, ale w rodzinie mam już dwie Alicje i Alinka byłaby leciutką przesadą w tej sytuacji...) 3. Malina (z imion inspirowanych roślinkami wolę wspomnianą wyżej Kalinę ) Odpowiedz Link Zgłoś
adalia_decempunctata Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.07.23, 01:38 Dziś Antonina, ale Janinę też lubię Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.07.23, 01:56 Nie przepadam ani za jedną ani za drugą, z musu Antonina. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: 🌼 To czy to? 🌻 09.07.23, 20:35 Antonina. Nie umiem się przekonać do Janiny Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 16.07.23, 14:32 Oba lubię bardzo, ale jednak Antonina. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja"❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.02.24, 21:31 Brzmieniowo - Antonina Skojarzeniowo - Janina (Traczykówna, czyli Michasia z mojej starej sygnaturki) Ostatecznie - Janina. Mistrzyni zasłużyła. A poza tym w rodzinie jest już Tosia. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 🌼 To czy to? 🌻 06.07.23, 18:24 n.ataleczk.aa napisała: > Agnieszka czy Franciszka? Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.07.23, 01:56 Zdecydowanie Agnieszka, lubię to imię Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: 🌼 To czy to? 🌻 09.07.23, 20:34 Obydwa imiona miłe ze względu na - szka jak w moim drugim Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 16.07.23, 14:33 Franciszka, jest bardzo ładna. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja"❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: 🌼 To czy to? 🌻 06.07.23, 23:24 Jadwiga, Jagoda czy Iga? (jako pełne imię) Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: 🌼 To czy to? 🌻 06.07.23, 23:48 Iga. Jadwiga jest dla mnie zbyt babcina, a Jagoda kojarzy mi się z Gienrichem Jagodą. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: 🌼 To czy to? 🌻 09.07.23, 20:32 Dla mnie Iga, pozostałe nie są w moim typie Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 16.07.23, 14:34 Zdecydowanie Jadwiga. Igi nie lubię, chyba że jest zdrobnieniem od Ignacji, a Jagoda nie podobała mi się nigdy. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja"❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.07.23, 13:46 adalia_decempunctata napisała: > Łucja czy Lucja? Łucja Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.02.24, 21:33 Łucja, chociaż się temu Dekadentowi przejadła. Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.07.23, 14:09 Adamina, Adelina, Adrianna, Adelajda, Adela czy Ada? Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.07.23, 15:20 Adelajda, ale Adelina też mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
adalia_decempunctata Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.07.23, 17:54 Trudno wybrać jedną, dla mnie w kolejności od najładniejszej: Adelina Ada Adrianna Adela Adamina Adelajda Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 16.07.23, 14:35 Adelina 😍 Chociaż Adrianna też jest niczego sobie. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja"❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.07.23, 14:10 Bibianna, Bianka czy Blanka? (jako pełne imię) Odpowiedz Link Zgłoś
adalia_decempunctata Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.07.23, 17:54 Blanka, ale szału nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.07.23, 21:16 n.ataleczk.aa napisała: > Bibianna, Bianka czy Blanka? (jako pełne imię) Blanka Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.07.23, 22:35 Lubię wszystkie trzy. Biankę chyba najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: 🌼 To czy to? 🌻 09.07.23, 20:30 Bianka razem z Blanką, Bibianna na kolejnej pozycji Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 01.08.23, 10:10 Bianka, nawet mi się podoba. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja" ❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.02.24, 21:34 Chyba Blanka. Przy Biance przeszkadzają mi osobiste skojarzenia. Do Bibianny, Wiwianny, Wiwiany i innych imion w tych klimatach nie umiem się przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.07.23, 17:49 eleftheria88 napisał(a): > Luiza czy Izabela? Izabela Odpowiedz Link Zgłoś
hankam Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.07.23, 22:58 Znałam wredną Luizę i wredną Izę, więc... żadne. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: 🌼 To czy to? 🌻 09.07.23, 20:29 I Luiza, O Izabela, nie wybiorę bo oba są śliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 01.08.23, 10:10 Izabela, Luizy wyjątkowo nie lubię, nie wiem z czego to się bierze, ale nigdy mi się nie podobała. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja" ❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.02.24, 21:35 Izabela. Luiza podoba mi się brzmieniowo, ale jedyna znana mi osoba o tym imieniu nieco mnie zniechęca do tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
adalia_decempunctata Re: 🌼 To czy to? 🌻 08.07.23, 02:25 Letycja, ale tylko dlatego, że wyjątkowo nie przepadam za Patrycją Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: 🌼 To czy to? 🌻 11.07.23, 15:50 Zdecydowanie Letycja, Patrycja to dla mnie jedno z brzydszych imion żeńskich 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 01.08.23, 10:09 Letycja, chociaż trochę kojarzy mi się z angielskim "lettuce". Patrycja nie jest taka zła, mam jedną koleżankę o tym imieniu, ale mimo wszystko ładniejsza dla mnie jest Letycja. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja" ❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
adalia_decempunctata Re: 🌼 To czy to? 🌻 10.07.23, 19:42 Olgierd, bo może być Olkiem, a za zdrobnieniem Klimek nie przepadam Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: 🌼 To czy to? 🌻 11.07.23, 15:52 Klemens, chociaż wcale mi się nie podoba. Olgierd totalnie na „nie”, za bardzo kojarzy mi się z płcią konia😆 Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: 🌼 To czy to? 🌻 13.07.23, 22:01 Z dwojga złego Klemens. Jeden brzmi jak ogierrr, a drugi jak kredens z bocianem w tle i jego kle- kle Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 01.08.23, 10:07 Klemens, zdrobnienie Klimek jest całkiem miłe, chociaż w pełnej formie wydaje mi się to imię trochę rozlazłe. Olgierda nigdy nie lubiłam i wątpię, że jeszcze polubię. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja" ❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 🌼 To czy to? 🌻 01.08.23, 10:56 eleftheria88 napisał(a): > Olgierd czy Klemens? Zawsze lubiłam Olgierda, ale ostatnio tracę do niego serce, więc nie wiem. Chyba jednak Olgierd. Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.02.24, 21:36 Olgierd <3 A jeszcze niedawno wolałam Klemensa... Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: 🌼 To czy to? 🌻 11.07.23, 16:57 Anastazja, bo Emilia zbyt popularna Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 🌼 To czy to? 🌻 11.07.23, 17:25 eleftheria88 napisał(a): > Emilia czy Anastazja? Emilia Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: 🌼 To czy to? 🌻 11.07.23, 20:11 Mimo popularności - Emilka. Anastazja też mi się podoba, jednak ostatnio coraz bardziej zaczyna kojarzyć mi się ze słowem „eutanazja” 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
adalia_decempunctata Re: 🌼 To czy to? 🌻 13.07.23, 01:51 Mnie raczej z anestezją 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.02.24, 21:37 Emilka, pomimo popularności. Anastazja się temu Dekadentowi "przejadła". Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 🌼 To czy to? 🌻 13.07.23, 02:50 adalia_decempunctata napisała: > Henryka czy Henrietta? Henrietta Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 01.08.23, 10:06 Henrietta, niezbyt podoba mi się Henryka, natomiast jej męska wersja już bardzo. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja" ❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: 🌼 To czy to? 🌻 15.07.23, 18:20 Trudny wybór. Natalia bardziej mi się podoba brzmieniowo i pod wzgledem etymologii, ale jest tak popularna, że aż przezroczysta. Izabela nie jest aż tak popularna, wiec raczej jestem za Izą. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: 🌼 To czy to? 🌻 16.07.23, 19:03 Na teraz prawdopodobnie przez ogromną popularność Natalii wybrałabym Izabellę czy Izabelę ale nie samą Izę. Obydwa imiona w moim odczuciu są śliczne, Natalia jest lekka, romantyczna i młodzieżowa pomimo upływu lat, a Izabella/ Izabela wydaje mi się bajkowym, fantazyjnym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 🌼 To czy to? 🌻 22.07.23, 01:53 eleftheria88 napisał(a): > Natalia czy Izabela? Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 🌼 To czy to? 🌻 01.08.23, 10:05 Chociaż Natalię bardzo lubię, tutaj wygrywa Izabela. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja" ❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: 🌼 To czy to? 🌻 07.02.24, 21:40 Obie lubię, ale chyba wygrywa Iza <3 Odpowiedz Link Zgłoś