kiwka.5 13.11.23, 00:07 Marlena Milena Marcel Zauważyłam, że większość trojaczków jakie się ostatnio rodzą mają imiona zaczynające się na tą samą literę. Nie wiem skąd ten fenomen, ja bym się pogubiła i przejęzyczała co chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karoleena Re: Trojaczki-Lublin 13.11.23, 09:26 Jestem zdecydowanie na nie. Imiona, mimo że osobno są nawet ok moim zdaniem, zestaw tworzą nienajlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Trojaczki-Lublin 13.11.23, 09:43 Oj nie nie nie. Ani w zestawie, ani osobno. Marlena i Milena to sezonówki sprzed lat. Marcel wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Trojaczki-Lublin 13.11.23, 14:45 Pisałam już w innym wątku, że te imiona bardzo mi się nie podobają 🤷. I też nie wiem, skąd moda na imiona, szczególnie wieloraczków, zaczynające się na tę samą literę. Wg mnie takie kryterium bardzo ogranicza wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Trojaczki-Lublin 14.11.23, 09:24 Ja rowniez uwazane, ze.Milena is ok, tylko Milena. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Trojaczki-Lublin 14.11.23, 09:30 Dziwny zwyczaj. O ile imiona na ta Sama litere, ktore brzmia odmiennie ujda to taka Milena I Marlena to paplatanie z pomieszaniem. Rowniez zastanawiajace I drazniace sa.rymowane imiona dzieci jak Kaja, Gaja I Maja, a najgorzej dla mnie jest nazwania rodzenstwo tym samym imieniem jak Hania I Ania lub Maria I Mia. Nie wiem czy tylko ja mam takie skojarzenia z prostaczkami. Nieprzyjemne slowo I skojarzenia, ale trudno mi inaczej to ogarmac intelektualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Trojaczki-Lublin 14.11.23, 10:13 Nie uwazane siebie za jakas super wyrafinowana osobe juz predzej dziwna, zeby nie bylo, ze jestem jakims. cudem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Trojaczki-Lublin 19.11.23, 18:04 Nie zachwycają ani oddzielnie, ani razem. Trzeba przyznać, że tworzą bardzo jednorodny stylistycznie zestaw (nie tylko ze względu na aliterację). Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Trojaczki-Lublin 19.11.23, 18:49 Cóż, zestaw niezbyt w moim guście 😀 Podoba mi się jedynie Marcel, choć bardziej z „i” na końcu. Mileny nigdy nie lubiłam, Marlena trochę lepsza, ale też bez szału Ogólnie doceniam, że to jednak nie Kuba, Zosia i Zuzia, choć Marlena i Milena na bank będą się mylić 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Trojaczki-Lublin 28.10.24, 10:41 Prawie rok później w Lublinie pojawiły się kolejne trojaczki 😀. Diana, Daniel i David. radio.lublin.pl/2024/10/niezwykle-narodziny-w-lublinie-poznajcie-imiona-trojaczkow-z-nigerii-zdjecia/ Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Trojaczki-Lublin 28.10.24, 21:11 Też na jedną literę... chciałam już komentować zachowawczość imion i v, ale zajrzałam do artykułu i w tym przypadku rozumiem, ze imienniczo rodzina chciała się raczej bardziej przystosować do otoczenia niż szaleć. Oby się dzieci dobrze chowały Odpowiedz Link Zgłoś
twinkletwinkle Re: Trojaczki-Lublin 30.10.24, 23:19 Podobają mi się bardzo miłe i dźwięczne Milena, Marlena i Marcel. Natomiast z najnowszej trójki moją faworytką jest Diana Daniel też przyjemny pomimo uprzedzeń pośród różnych dzisiejszych nadających, David - trochę za dużo w nim drewna i niepolskiej historii ale jako uniwersalne i pasujące do trojaków imię, nie jest złe. Oni raczej wybrali międzynarodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Trojaczki-Lublin 31.10.24, 09:08 Rodzina całkiem nieźle sobie poradziła, nadając imiona, które będą dobrze funkcjonować w obu kręgach kulturowych. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Trojaczki-Lublin 31.10.24, 11:41 annthonka napisała: > Rodzina całkiem nieźle sobie poradziła, > nadając imiona, które będą dobrze > funkcjonować w obu kręgach kulturowych. Też o tym pomyślałam. Imiona zdecydowanie spoza listy moich ulubionych, ale także spoza czarnej listy 😉. Mogli np wybrać Nicole, Nathana i Nadię 🤷. Także doceniam. Odpowiedz Link Zgłoś