Dodaj do ulubionych

Trojaczki-Lublin

13.11.23, 00:07
Marlena
Milena
Marcel

Zauważyłam, że większość trojaczków jakie się ostatnio rodzą mają imiona zaczynające się na tą samą literę. Nie wiem skąd ten fenomen, ja bym się pogubiła i przejęzyczała co chwilę.
Obserwuj wątek
    • karoleena Re: Trojaczki-Lublin 13.11.23, 09:26
      Jestem zdecydowanie na nie. Imiona, mimo że osobno są nawet ok moim zdaniem, zestaw tworzą nienajlepszy.
    • annthonka Re: Trojaczki-Lublin 13.11.23, 09:43
      Oj nie nie nie. Ani w zestawie, ani osobno.
      Marlena i Milena to sezonówki sprzed lat. Marcel wiadomo.
    • paula.anna Re: Trojaczki-Lublin 13.11.23, 14:45
      Pisałam już w innym wątku, że te imiona bardzo mi się nie podobają 🤷.
      I też nie wiem, skąd moda na imiona, szczególnie wieloraczków, zaczynające się na tę samą literę.
      Wg mnie takie kryterium bardzo ogranicza wybór.
    • remigia1 Re: Trojaczki-Lublin 14.11.23, 02:04
      Podoba mi się tylko Milena.
      • sulimira Re: Trojaczki-Lublin 14.11.23, 09:24
        Ja rowniez uwazane, ze.Milena is ok, tylko Milena.
    • sulimira Re: Trojaczki-Lublin 14.11.23, 09:30
      Dziwny zwyczaj. O ile imiona na ta Sama litere, ktore brzmia odmiennie ujda to taka Milena I Marlena to paplatanie z pomieszaniem.
      Rowniez zastanawiajace I drazniace sa.rymowane imiona dzieci jak Kaja, Gaja I Maja, a najgorzej dla mnie jest nazwania rodzenstwo tym samym imieniem jak Hania I Ania lub Maria I Mia. Nie wiem czy tylko ja mam takie skojarzenia z prostaczkami. Nieprzyjemne slowo I skojarzenia, ale trudno mi inaczej to ogarmac intelektualnie.
    • sulimira Re: Trojaczki-Lublin 14.11.23, 10:13
      Nie uwazane siebie za jakas super wyrafinowana osobe juz predzej dziwna, zeby nie bylo, ze jestem jakims. cudem.
    • gaudencja Re: Trojaczki-Lublin 19.11.23, 18:04
      Nie zachwycają ani oddzielnie, ani razem. Trzeba przyznać, że tworzą bardzo jednorodny stylistycznie zestaw (nie tylko ze względu na aliterację).
    • polik17 Re: Trojaczki-Lublin 19.11.23, 18:49
      Cóż, zestaw niezbyt w moim guście 😀 Podoba mi się jedynie Marcel, choć bardziej z „i” na końcu. Mileny nigdy nie lubiłam, Marlena trochę lepsza, ale też bez szału smile Ogólnie doceniam, że to jednak nie Kuba, Zosia i Zuzia, choć Marlena i Milena na bank będą się mylić 😅
    • paula.anna Re: Trojaczki-Lublin 28.10.24, 10:41
      Prawie rok później w Lublinie pojawiły się kolejne trojaczki 😀.
      Diana, Daniel i David.
      radio.lublin.pl/2024/10/niezwykle-narodziny-w-lublinie-poznajcie-imiona-trojaczkow-z-nigerii-zdjecia/
      • gaudencja Re: Trojaczki-Lublin 28.10.24, 21:11
        Też na jedną literę... chciałam już komentować zachowawczość imion i v, ale zajrzałam do artykułu i w tym przypadku rozumiem, ze imienniczo rodzina chciała się raczej bardziej przystosować do otoczenia niż szaleć. Oby się dzieci dobrze chowały smile
      • twinkletwinkle Re: Trojaczki-Lublin 30.10.24, 23:19
        Podobają mi się bardzo miłe i dźwięczne Milena, Marlena i Marcel.
        Natomiast z najnowszej trójki moją faworytką jest Diana smile Daniel też przyjemny pomimo uprzedzeń pośród różnych dzisiejszych nadających, David - trochę za dużo w nim drewna i niepolskiej historii ale jako uniwersalne i pasujące do trojaków imię,
        nie jest złe.
        Oni raczej wybrali międzynarodowe.
      • annthonka Re: Trojaczki-Lublin 31.10.24, 09:08
        Rodzina całkiem nieźle sobie poradziła, nadając imiona, które będą dobrze funkcjonować w obu kręgach kulturowych.
        • paula.anna Re: Trojaczki-Lublin 31.10.24, 11:41
          annthonka napisała:

> Rodzina całkiem nieźle sobie poradziła,
          > nadając imiona, które będą dobrze
          > funkcjonować w obu kręgach kulturowych.

Też o tym pomyślałam.
          Imiona zdecydowanie spoza listy moich ulubionych, ale także spoza czarnej listy 😉.
          Mogli np wybrać Nicole, Nathana i Nadię 🤷.
          Także doceniam.
    • losninos Re: Trojaczki-Lublin 30.10.24, 14:47
      Żadne mi się nie podoba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.