koala500 17.11.04, 08:22 Witam, jestem mamą niespełna 2-letniej Alicji, niedługo urodzę drugą córeczkę, najpierw myślałam, zeby nazwać ją Hanią, potem Martyną, z obu tych imion zrezygnowałam ze względu na ich rosnącą popularność. Myślę o Idali (Idzie)lub Ninie. Dodam ze nazwisko mam neutralne w brzmieniu, sześcioliterowe. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorka1976 Re: Idalia, Nina...? 17.11.04, 10:19 Czesc, imię Idalka śliczne!!!! Ida tez cudnie jako skrót. To też był mój faworyt dla córeczki ale mąż mega kręcił nosem. Chciał Martynkę a propos. (Nadal w sumie chce). Ustaliliśmy wspólnie, że bedzie Antonia. Dla nas Tosia, Tośka, Tonia, Antonka... Nina też pojawiła sie na liście ale przepadła. Wolę już Lenę, Nadię jak Ninę. Daj znać jak się zdecydujesz. Dorka Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Idalia, Nina...? 17.11.04, 10:43 Mnie podoba sie zarowno Nina jak i Ida (nie Idalia). Trudno byloby mi sie zdecydowac, ale mysle, ze wybralabym Ide. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Idalia, Nina...? 17.11.04, 12:34 Nina tez jest w natarciu. Polecam bezapelacyjnie Idalię! To bardzo, ladne kobiece imie. Oryginalne, ale nie wzbudza kontrowersji. Mnie sie bardzo podoba!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Idalia, Nina...? 17.11.04, 15:18 szczekuszka napisała: > Nina tez jest w natarciu. Polecam bezapelacyjnie Idalię! To bardzo, ladne > kobiece imie. Ja równiez! Nina po pierwsze się popularyzuje; po drugie moim zdaniem to dosyć bezbarwne imię w zestawieniu z Idalią. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Idalia, Nina...? 09.01.05, 01:56 Zdecydowanie Idalie. Jest śliczne, oryginalne (co w imieniu dla dziewczynki jest niezwykle ważne, według mnie oczywiscie) no a poza tym... Sama nazywam się Ida wiec to pewnie troszeczke przez sympatie Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Idalia, Nina...? 11.01.05, 18:53 Jestem za Idalią. I powtórze za dziewczynami - piękne imię!! I o wiele "ciekawsze" od Niny Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: Idalia, Nina...? 19.11.04, 10:56 Idalia!!!!!!!!!!!!!Piękne!!!!!!!!!!!!!Takie delikatne,dzwięczne. Piękne po prostu!!! Ja ma NAdię i Sonię, gdy kiedys bedzie trzecia, to pewnie Idalia,....albo Irmina. Co myslicie o tym drugim imieniu?pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś
kajtus6 Re: Idalia, Nina...? 19.11.04, 14:14 Mi sie tez bardzo podoba Idalia!!!sliczne imie. Tylko ze mi sie kojarzy z Italia. A czesto jestesmy we Wloszech, to dla coreczki nie pasowalo Mala nasza nazywa sie Klara. A moze Dalia? Nina tez bardzo ladnie. Tak sie nazywa moja przyjaciolka z dziecinstwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Idalia, Nina...? 22.11.04, 20:50 Idalia bardzo mi sie podoba, również jako skrót. Śliczne imię Odpowiedz Link Zgłoś