losninos 24.09.25, 21:33 W 2021 roku, w Maroku, pochodząca z Mali Halima Cisse urodziła 4 chłopców i 5 dziewczynek, wszystkie dzieci przeżyły. Chłopcy: Mohammed Oumar Elhadji Bah Dziewczynki: Kadidia Fatouma Hawa Adama Oumou Dziewięcioraczki mają starszą siostrę o imieniu Sauda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocynder Re: 9-raczki 27.09.25, 08:09 19 miesięcy dzieci spędziły w szpitalu, później, w 2022 roku wróciły z rodzicami do domu. Obecnie, z tego co wiadomo chodzą do przedszkola, większych odchyleń zdrowotnych fizycznych ani psychicznych nie odnotowano. Ich rodzice mają wsparcie zarówno swoich rodzin jak i państwa. Tyle udało mi się na szybko znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: 9-raczki 27.09.25, 17:46 O! Fajnie, że udało się znaleźć informacje duży podziw dla całej rodziny tych dzieciaków... I nie mogę wyjść z szoku 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 9-raczki 17.10.25, 11:36 Świetnie, że zdrowie dopisuje, mimo zapewne poważnego wcześniactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: 9-raczki 17.10.25, 11:40 No, pierwsze półtorej roku w szpitalu to raczej nie dla zabawy. Ale tez uważam, ze super, że WSZYSTKIE żyją, mają się w miarę dobrze i są zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 9-raczki 17.10.25, 17:31 Tyle że zwykle (mam wrażenie) wcześniak spędza w szpitalu mniej więcej tyle czasu, o ile się pośpieszył. Raczej nie urodziły się 19 miesięcy przed terminem stąd zastanawia, że są już zdrowe i rozwijają się normalnie. Ciekawe, w którym tygodniu ciąży przyszły na świat. Odpowiedz Link Zgłoś
128ju Re: 9-raczki 27.09.25, 11:49 U nas w przedszkolu jest Sauda, ale wydaje mi się, że jest chłopcem (pewności nie mam, bo grupę słabo znam). Ciekawe jak to u nich jest z podziałem imion na płcie. Odpowiedz Link Zgłoś
antonelli Re: 9-raczki 29.09.25, 09:04 Sauda to raczej dziewczynka. W islamie zdecydowanie istnieje podział imion na płcie. Odpowiedz Link Zgłoś
128ju Re: 9-raczki 10.10.25, 09:27 Miałaś rację. Sauda to dziewczynka (ale nie mam pojęcia jak wygląda), a chłopiec to Pason (nie jestem pewna ilości s). Pl Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: 9-raczki 28.09.25, 10:19 Cud, że udało im się przeżyć i są zdrowe do teraz <3 Z imion wybrałabym tylko dwa damskie - Kadidia i Oumou. Gdyby była Adamina zamiast Adamy, byłoby lepiej ale i tak jest nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: 9-raczki 30.09.25, 11:10 Sauda nienajgorsza też, zapomniałam o niej. Imię ich matki także średnie. Hawa brzmi jak Ewa, a Fatouma to wariacja Fatimy, Fatmy. W tym imieniu najładniejsze jest ' fa'. Oumu jest inne i miękkie, podobne do Umy. Imiona chłopców ogólnie są zbyt przesiąknięte kulturowo. Najważniejsze, że dzieciom udało się przeżyć. 1. Kadidia, 2. Oumu i Fatouma, 3. Adama i Sauda, 4. Hawa Odpowiedz Link Zgłoś