30.01.05, 21:36
Jak Wam sie podoba i czy często się spotykacie z tym imieniem? jeśli tak to napiszcie proszę jakimi są chłopcamismile
Pozdrawiam
Kasia
Obserwuj wątek
    • lukrecja_mniam Re: Wiktor! 30.01.05, 21:41
      Hmm, dziwne, nie jest to w sumie jakies super rzadkie imie, ale ja nie znam
      zadnego osobiscie. Tylko w literaturze lub filmie.
    • lukrecja_mniam Re: Wiktor! 30.01.05, 21:42
      a kojarzy mi sie pozytywnie. Lubie to imie.
    • gaudencja Re: Wiktor! 30.01.05, 21:46
      Ja znam dwóch Wiktorów - jeden jest już starszym panem, a drugi mniej wiecej w
      moim wieku. Obaj są świetni, inteligentni, głęboko uczciwi, chetni do działania
      społecznego - słowem, mam z tym imieniem jak najlepsze skojarzenia. A, jeszcze
      dokłada się do tego Wiktor Zborowski smile
    • idaaa Re: Wiktor! 30.01.05, 22:04
      Jedyny Wiktor, którego znam był (jest??) niemalże moim równieśniekiem.

Mieszkaliśmy w jednym mieście i zanim skończyłam przedszkole był "poważnym"
      kandydatem do mojego serduszka. A potem?? Wiem o nim tyle tylko, że skończył
      liceum, w którym zdaje się, że teraz uczy.

Aha był i jest wyskokim brunetem o czarującym spojrzeniu smile Aż się
      rozmarzyłam...
    • reirei Re: Wiktor! 30.01.05, 22:15
      Mój chłopak ma tak na imię smile To imię bardzo do niego pasuje, jest silny, męski
      i zdecydowany. Znam jeszcze innego Wiktora-baaardzo przystojnego smile I
      ciekawostka: obaj znani mi Wiktorzy studiują na politechnice, czyzby było to
      imię dla umysłów ścisłych? wink
      pozdrawiam
      • cysia.b Re: Wiktor! 01.02.05, 12:14
        Imię fajne (w przeciwieństwie do Wiktorii)i staje się coraz popularniejsze
        wśród maluchów.
        • noshadow Re: Wiktor! 09.02.05, 13:17
          super imie! Ma silny wydzwiek. Ja tez oczekuję synka i zastanawiam sie nad tym
          imieniem. Jest eleganckie, proste i niepretensjonalne. Jak dla mnie super!
          • anka2005 Re: Wiktor! 09.02.05, 14:20
            Mój 6 m-czny synek tak ma na imię.
            Nikogo więcej nie znamo tym imieniun
            • illka1 Re: Wiktor! 09.02.05, 15:19
              Dla mnie brzmi bardzo bardzo poważnie. No i nie ma zbyt dużo zdrobnień!!!!!!!!!
          • gaudencja Do noshadow 09.02.05, 16:32
            noshadow napisała:

> super imie! Ma silny wydzwiek. Ja tez oczekuję synka i zastanawiam sie nad
            tym
            > imieniem.

To już nie będzie Herman? Pytam z czystej ciekawości, bo Wiktor też mi sie
            bardzo podoba smile
        • dobiesia Re: Wiktor! 11.08.05, 15:39
          Imię ładne, ale ostatnio bardzo modne.
    • e_r_i_n Re: Wiktor! 09.02.05, 16:37
      Mój synek to Wiktor. Jakim jest chlopcem? Wesolym, pelnym energii i
      przytulasnym smile
      • monikaj1 Re: Wiktor! 09.02.05, 17:23
        Ja mam w rodzinie 5-letniego Wiktora, super chłopakawink Pełna forma tego imienia
        bardzo mi się podoba, zdrobnienie Wiktorek natomiast - zdecydowanie nie>
    • basia027 Re: Wiktor! 09.02.05, 19:23
      fajne imię!
      • noshadow Gaudencjo 11.02.05, 11:58
        oj Gaudencjo ja codziennie budze sie z nowymi pomyslami. Jestem w 5-tym
        miesiacu i czasu na zmiane pomyslow mam mnostwo heheh.
        Mój mąż wystąpił jeszcze z: Tytusem, Edgarem, Edwardem, Kasjanem, Gustawem i
        Egonem, ostatecznie Rajmundem
        Ja zwariuje....
        Herman jednak podlega nieustannym krytykom z ust kazdego, któremu przedstawiam
        ten pomysl. Mnie sie podoba bardzo...
        • idaaa Re: Gaudencjo 11.02.05, 13:32
          Najważniejsze jest to, że imię WAM (czyli Tobie i Twojemu Mężowi) się podobało
          i żebyście to Wy byli do niego przekonani. A prędzej czy później wszyscy i tak
          przywykną nawet do nielubianego wcześniej Hermana (wiedzę czerpie z przykłady
          mojej Mamy, którą Dziadek codziennie "napastował" telefonami co by nie nazywała
          mnie Idą a Elżbietą Teresą. Stanęlo na Idzie i nawet niedawno dziadek przyznał,
          że to imię podoba mu się juz od dłuższego czasu) smile

A co do ilosci pomysłów to bardzo, bardzo dobrze!! Z dwojga złego lepiej mieć
          ich nadmiar niż "niedobór".

Trzymam kciuki

• gaudencja Re: Gaudencjo 11.02.05, 15:46
          noshadow napisała:

> Ja zwariuje....

smile)))
          Wszystkie imiona, które teraz wymieniłaś, bardzo mi się podobają smile (no, moze
          oprócz "ostatecznie Rajmunda" wink). Ale...

> Herman jednak podlega nieustannym krytykom z ust kazdego, któremu
          przedstawiam
          > ten pomysl. Mnie sie podoba bardzo...

...wierzę, że rodzic powinien słuchać przede wszystkim własnej intuicji i
          własnego serca, bo inaczej imię tworzy dysonans z dzieckiem, które je nosi.
          Jeśli czujesz, że urodzisz Hermana, to musi być Herman, a wszyscy inni do tego
          przywykną smile
    • aniadm Re: Wiktor! 11.02.05, 14:32
      Mój siostrzeniec się tak nazywa. Ma półtora roku.
      • noshadow Re: Wiktor! 11.02.05, 16:17
        hehehe - słuchając własnej intuicji byłam przekonana, że będzie Sonia Dalia.
        Dopiero ewidentny dowód na USG i słowa lekarza "bedzie syn" daly mi do
        zrozumienia, że moja intuicja jest nie najlepsza....
        • gaudencja Re: Wiktor! 11.02.05, 16:22
          noshadow napisała:

> hehehe - słuchając własnej intuicji byłam przekonana, że będzie Sonia Dalia.
          > Dopiero ewidentny dowód na USG i słowa lekarza "bedzie syn" daly mi do
          > zrozumienia, że moja intuicja jest nie najlepsza....

Hmmm, nie miałam na myśli zgadywania płci big_grin Niemniej bardzo ważne jest, żeby
          imię "leżało" rodzicom, a reakcja dziecka zawsze i tak będzie niewiadoma...
          • rysia_mama_wiktorka Re: Wiktor! 12.02.05, 17:55
            Mam synka Wiktorasmile Ma prawie już 4 latka. Jest najkochańszy pod słońcem,
            łobuzuje ile wlezie ale w przedszkolu jest aniołem. Uwielbia się przytulać oraz
            bawić się ze swoim tatą w sporty ekstremalnesmile Łachotanie, gryzenie pod
            pachami, tak, że aż nie ma siły już się śmiać. A śmieje się tak, że nagrałam go
            na komórkę jako mój dzwonek, co zawsze budzi u ludzi w autobusie lub tramwaju
            uśmiechsmile). Acha jak był malutki to był potwornie upierdliwy, spał zupełnie nie
            podręcznikowo, byle co go budziło i nie sposób go było odłożyć do łóżeczka bo
            odrazu to wyczuwał.
            Teraz jest zupełnie inaczej- na szczęściesmile

pozdrawiam serdeczenie,
            Paulina
    • baskokvet Re: Wiktor! 18.02.05, 10:20
      Bardzo męskie imię. Jest brane pod uwagę jako imię dla brata Konrada.
    • kilineczka Re: Wiktor! 19.02.05, 23:09
      Czytam wasze posty i stwierdzam, że Imiona wnoszą dużo w to jaki się jest człowiekiem. ciesze się, że mój syn ma tak na imię.
      A co do zdrobnień to jest bardzo ich wiele- tak jak z reszta do każdego imienia można wymyslić, wystarczy tylko uruchomić wyobraźnię. I tak my zdrobniamy Wiktora:
      Wiktuś, Wiktunio,Tunio, Wikuś, Wiktorello, don Wito, Wiktorynka(jak płacze),Wiktorio i jak mi się przypomni to jeszcze dopiszę.

Pozdrawiamy
      Kasia i Wiktuś
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19392110&v=2&s=0
      • mayessa Re: Wiktor! 21.02.05, 13:53
        Sliczne bardzo!
    • uffa1 Moj synek to Wiktor :) 27.02.05, 22:58
      Moj Wiktorek ma 4 miesiace i jest to imie ktore podoba sie mi szalenie.
      Wybieralismy pomiedzy Wiktorem a Juliuszem i zostal Wiktor smile. Ciesze sie
      rowniez ze nie jest tez bardzo popularnym imieniem.

Podoba sie mi rowniez imie Aleksander, ale nasza coreczka to Aleksandra smile.

A jacy sa chlopcy o tym imieniu smile...
      Sa bardzo ladni, super radosci i grzeczni smile. No ale co innego moze powiedziec
      mama o swoim synku smile...

• ina1 Re: Wiktor! 28.02.05, 15:33
      Moj chrzesniak urodził sie miesiąc temu i ma na imię Wiktor.
      Na razie nie wiadomo jakim jest dzieckiem - ma apetyt, malo placze i bacznie
      wszystko obserwuje.
      Mnie imie sie podoba sierdnio, ale jego rodzicom bardzo.
      • wikowamama Re: Wiktor! 17.03.05, 20:42
        mój synek ma 20 miesięcy i oczywiście na imię Wiktor zdrobniale mówimy na niego
        Wiki bo to szybciej a musimy go wołać po tysiąc razy dziennie!!! A oprócztego
        tego mówimy Wikuś Wikuleczka i takie tam głupotki nasze .A poza tym jest
        ślicznym i bardzo bardzo wszędobylskim niecierpliwym człowiekiem
    • abiela Re: Wiktor! 11.08.05, 11:41
      Faktycznie jest Wiktor:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19392110&a=23357919
    • linna-altair Re: Wiktor! 04.09.05, 12:22
      Nie,wolę Wiktorię zresztą zazwyczaj wole żeńskie formy.Mam kolegę o tym imieniu
      i właśnie dlatego nie polecam.
      • gaudencja Re: Wiktor! 01.02.06, 20:40
        Własnie się dowiedziałam, że synek znajomego ma tak na imię. Nadal uważam je za
        piękne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.