kilineczka 30.01.05, 21:36 Jak Wam sie podoba i czy często się spotykacie z tym imieniem? jeśli tak to napiszcie proszę jakimi są chłopcami Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukrecja_mniam Re: Wiktor! 30.01.05, 21:41 Hmm, dziwne, nie jest to w sumie jakies super rzadkie imie, ale ja nie znam zadnego osobiscie. Tylko w literaturze lub filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Wiktor! 30.01.05, 21:42 a kojarzy mi sie pozytywnie. Lubie to imie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wiktor! 30.01.05, 21:46 Ja znam dwóch Wiktorów - jeden jest już starszym panem, a drugi mniej wiecej w moim wieku. Obaj są świetni, inteligentni, głęboko uczciwi, chetni do działania społecznego - słowem, mam z tym imieniem jak najlepsze skojarzenia. A, jeszcze dokłada się do tego Wiktor Zborowski Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Wiktor! 30.01.05, 22:04 Jedyny Wiktor, którego znam był (jest??) niemalże moim równieśniekiem. Mieszkaliśmy w jednym mieście i zanim skończyłam przedszkole był "poważnym" kandydatem do mojego serduszka. A potem?? Wiem o nim tyle tylko, że skończył liceum, w którym zdaje się, że teraz uczy. Aha był i jest wyskokim brunetem o czarującym spojrzeniu Aż się rozmarzyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Wiktor! 30.01.05, 22:15 Mój chłopak ma tak na imię To imię bardzo do niego pasuje, jest silny, męski i zdecydowany. Znam jeszcze innego Wiktora-baaardzo przystojnego I ciekawostka: obaj znani mi Wiktorzy studiują na politechnice, czyzby było to imię dla umysłów ścisłych? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Wiktor! 01.02.05, 12:14 Imię fajne (w przeciwieństwie do Wiktorii)i staje się coraz popularniejsze wśród maluchów. Odpowiedz Link Zgłoś
noshadow Re: Wiktor! 09.02.05, 13:17 super imie! Ma silny wydzwiek. Ja tez oczekuję synka i zastanawiam sie nad tym imieniem. Jest eleganckie, proste i niepretensjonalne. Jak dla mnie super! Odpowiedz Link Zgłoś
anka2005 Re: Wiktor! 09.02.05, 14:20 Mój 6 m-czny synek tak ma na imię. Nikogo więcej nie znamo tym imieniun Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Wiktor! 09.02.05, 15:19 Dla mnie brzmi bardzo bardzo poważnie. No i nie ma zbyt dużo zdrobnień!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Do noshadow 09.02.05, 16:32 noshadow napisała: > super imie! Ma silny wydzwiek. Ja tez oczekuję synka i zastanawiam sie nad tym > imieniem. To już nie będzie Herman? Pytam z czystej ciekawości, bo Wiktor też mi sie bardzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wiktor! 09.02.05, 16:37 Mój synek to Wiktor. Jakim jest chlopcem? Wesolym, pelnym energii i przytulasnym Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Wiktor! 09.02.05, 17:23 Ja mam w rodzinie 5-letniego Wiktora, super chłopaka Pełna forma tego imienia bardzo mi się podoba, zdrobnienie Wiktorek natomiast - zdecydowanie nie> Odpowiedz Link Zgłoś
noshadow Gaudencjo 11.02.05, 11:58 oj Gaudencjo ja codziennie budze sie z nowymi pomyslami. Jestem w 5-tym miesiacu i czasu na zmiane pomyslow mam mnostwo heheh. Mój mąż wystąpił jeszcze z: Tytusem, Edgarem, Edwardem, Kasjanem, Gustawem i Egonem, ostatecznie Rajmundem Ja zwariuje.... Herman jednak podlega nieustannym krytykom z ust kazdego, któremu przedstawiam ten pomysl. Mnie sie podoba bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Gaudencjo 11.02.05, 13:32 Najważniejsze jest to, że imię WAM (czyli Tobie i Twojemu Mężowi) się podobało i żebyście to Wy byli do niego przekonani. A prędzej czy później wszyscy i tak przywykną nawet do nielubianego wcześniej Hermana (wiedzę czerpie z przykłady mojej Mamy, którą Dziadek codziennie "napastował" telefonami co by nie nazywała mnie Idą a Elżbietą Teresą. Stanęlo na Idzie i nawet niedawno dziadek przyznał, że to imię podoba mu się juz od dłuższego czasu) A co do ilosci pomysłów to bardzo, bardzo dobrze!! Z dwojga złego lepiej mieć ich nadmiar niż "niedobór". Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gaudencjo 11.02.05, 15:46 noshadow napisała: > Ja zwariuje.... ))) Wszystkie imiona, które teraz wymieniłaś, bardzo mi się podobają (no, moze oprócz "ostatecznie Rajmunda" ). Ale... > Herman jednak podlega nieustannym krytykom z ust kazdego, któremu przedstawiam > ten pomysl. Mnie sie podoba bardzo... ...wierzę, że rodzic powinien słuchać przede wszystkim własnej intuicji i własnego serca, bo inaczej imię tworzy dysonans z dzieckiem, które je nosi. Jeśli czujesz, że urodzisz Hermana, to musi być Herman, a wszyscy inni do tego przywykną Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Wiktor! 11.02.05, 14:32 Mój siostrzeniec się tak nazywa. Ma półtora roku. Odpowiedz Link Zgłoś
noshadow Re: Wiktor! 11.02.05, 16:17 hehehe - słuchając własnej intuicji byłam przekonana, że będzie Sonia Dalia. Dopiero ewidentny dowód na USG i słowa lekarza "bedzie syn" daly mi do zrozumienia, że moja intuicja jest nie najlepsza.... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wiktor! 11.02.05, 16:22 noshadow napisała: > hehehe - słuchając własnej intuicji byłam przekonana, że będzie Sonia Dalia. > Dopiero ewidentny dowód na USG i słowa lekarza "bedzie syn" daly mi do > zrozumienia, że moja intuicja jest nie najlepsza.... Hmmm, nie miałam na myśli zgadywania płci Niemniej bardzo ważne jest, żeby imię "leżało" rodzicom, a reakcja dziecka zawsze i tak będzie niewiadoma... Odpowiedz Link Zgłoś
rysia_mama_wiktorka Re: Wiktor! 12.02.05, 17:55 Mam synka Wiktora Ma prawie już 4 latka. Jest najkochańszy pod słońcem, łobuzuje ile wlezie ale w przedszkolu jest aniołem. Uwielbia się przytulać oraz bawić się ze swoim tatą w sporty ekstremalne Łachotanie, gryzenie pod pachami, tak, że aż nie ma siły już się śmiać. A śmieje się tak, że nagrałam go na komórkę jako mój dzwonek, co zawsze budzi u ludzi w autobusie lub tramwaju uśmiech). Acha jak był malutki to był potwornie upierdliwy, spał zupełnie nie podręcznikowo, byle co go budziło i nie sposób go było odłożyć do łóżeczka bo odrazu to wyczuwał. Teraz jest zupełnie inaczej- na szczęście pozdrawiam serdeczenie, Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
baskokvet Re: Wiktor! 18.02.05, 10:20 Bardzo męskie imię. Jest brane pod uwagę jako imię dla brata Konrada. Odpowiedz Link Zgłoś
kilineczka Re: Wiktor! 19.02.05, 23:09 Czytam wasze posty i stwierdzam, że Imiona wnoszą dużo w to jaki się jest człowiekiem. ciesze się, że mój syn ma tak na imię. A co do zdrobnień to jest bardzo ich wiele- tak jak z reszta do każdego imienia można wymyslić, wystarczy tylko uruchomić wyobraźnię. I tak my zdrobniamy Wiktora: Wiktuś, Wiktunio,Tunio, Wikuś, Wiktorello, don Wito, Wiktorynka(jak płacze),Wiktorio i jak mi się przypomni to jeszcze dopiszę. Pozdrawiamy Kasia i Wiktuś forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19392110&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
uffa1 Moj synek to Wiktor :) 27.02.05, 22:58 Moj Wiktorek ma 4 miesiace i jest to imie ktore podoba sie mi szalenie. Wybieralismy pomiedzy Wiktorem a Juliuszem i zostal Wiktor . Ciesze sie rowniez ze nie jest tez bardzo popularnym imieniem. Podoba sie mi rowniez imie Aleksander, ale nasza coreczka to Aleksandra . A jacy sa chlopcy o tym imieniu ... Sa bardzo ladni, super radosci i grzeczni . No ale co innego moze powiedziec mama o swoim synku ... Odpowiedz Link Zgłoś
ina1 Re: Wiktor! 28.02.05, 15:33 Moj chrzesniak urodził sie miesiąc temu i ma na imię Wiktor. Na razie nie wiadomo jakim jest dzieckiem - ma apetyt, malo placze i bacznie wszystko obserwuje. Mnie imie sie podoba sierdnio, ale jego rodzicom bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
wikowamama Re: Wiktor! 17.03.05, 20:42 mój synek ma 20 miesięcy i oczywiście na imię Wiktor zdrobniale mówimy na niego Wiki bo to szybciej a musimy go wołać po tysiąc razy dziennie!!! A oprócztego tego mówimy Wikuś Wikuleczka i takie tam głupotki nasze .A poza tym jest ślicznym i bardzo bardzo wszędobylskim niecierpliwym człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Wiktor! 11.08.05, 11:41 Faktycznie jest Wiktor: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19392110&a=23357919 Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Wiktor! 04.09.05, 12:22 Nie,wolę Wiktorię zresztą zazwyczaj wole żeńskie formy.Mam kolegę o tym imieniu i właśnie dlatego nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wiktor! 01.02.06, 20:40 Własnie się dowiedziałam, że synek znajomego ma tak na imię. Nadal uważam je za piękne. Odpowiedz Link Zgłoś