marra.vln 10.02.05, 21:30 co myslicie o tym imieniu?????mnie wyjatkowo sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: Lilia??????? 10.02.05, 22:08 Chyba nie mam zdania. Jakoś bardziej przypada mi do gustu Liwia i Ligia, które baaardzo lubię (za to nie lubię Lidii), choć pod względem zdrobnień Lilia jest zdecydowanie lepsza. Myślę, że sama zdecydowałabym się raczej na Liliannę niż Lilię. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Lilia??????? 11.02.05, 13:11 Tawananna napisała: > Chyba nie mam zdania. Jakoś bardziej przypada mi do gustu Liwia i Ligia, które > baaardzo lubię (za to nie lubię Lidii), choć pod względem zdrobnień Lilia jest > zdecydowanie lepsza. Myślę, że sama zdecydowałabym się raczej na Liliannę niż > Lilię. Myślę tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Lilia??????? 10.02.05, 22:10 Dla mnie troche zbyt kwiatowe (a jak to będzie wyglądać, jeśli dziewczę będzie jako dorosła osoba pozbawione wdzięku?), ale za to bardzo podoba mi się Lilla (przez dwa "l"). Też trochę ryzykowne pod tym wzgledem, ale już mniej... Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Lilia??????? 11.02.05, 10:55 illka1 napisała: > może lepiej Liliana lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Lilia??????? 11.02.05, 16:24 podobaja mi sie bardzo Lilia, Lila, Lilla, Liliana, Lilianna. A jednak balabym sie dac tak dziecku na imie w obawie, ze ciagle bedzie sie musiala tlumaczyc czy ona jest Lila czy Liliana, przez ile "n" czy "l". Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Lilia??????? 11.02.05, 17:04 Mnie sie bardzo podoba. Bardziej niz Liliana. Nawiasem mowiac mam ciotke Lilie, zwana zawsze Lila, teraz juz babcie czworki wnukow i nigdy nie uskarzala sie na te forme imienia Lila... A na pewno wole Lilie od Ligii, jakos tak Ligia mi sie z jedna znajoma niezbyt dobrze kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: Lilia??????? 11.02.05, 21:00 Wg mnie jest b.ładne,ale wolę Lilianna(imię mojej córeczki),które jest bardziej "jak imię",a nie "jak nazwa kwiatka".Ale gdybym mieszkała w Stanach czy Anglii,moja Lilianna byłaby Lily.W każdym razie polecam Liliannę/Lilianę/Lilię bo są bardzo kobiece i zdrobnień mają pełnoPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
akastel Re: Lilia??????? 14.02.05, 22:50 Moja coreczka ma na imie Liliana. Długo się zastanawialiśmy, czy nie będzie zbyt wyszukane, ale bardzo wielu osobom, lacznie z nami oczywiscie, bardzo sie podoba. Liliana - Lila, Lilcia, Lilunia, Lilaczek, Lili, Lilianka i jeszcze mnostwo innych wariacji. Polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Lilia??????? 15.02.05, 09:31 Podoba mi sie i Lilia i Lilianna Odpowiedz Link Zgłoś