justyna4444 Re: Imię dla córeczki. 09.04.05, 13:19 Dla mnie najładniejsze: Klara, Laura, Flora. Faustyna, Fabiola albo Estera - moze na drugie imię? Odpowiedz Link Zgłoś
mamasynka Prawie wybrałam 12.04.05, 20:28 Pisze prawie bo z listy wybrałam dwa imiona, natomiast doszły dwa nowe. LARYSA i LAURA pozostają do dalszego przedyskutowania. Doszła ANASTAZJA (na którą zachorowałam) i SAMIRA (brzmi pięknie ale obawiam się że zbyt obco), tu się wszystkim podoba. Chciałabym się jeszcze dowiedzieć ile jest w Polsce Laurek a ile Anastazji. Chciałabym aby było to imię raczej mało spotykane. Pozdrawiam i dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Prawie wybrałam 12.04.05, 21:32 mamasynka napisała: > Chciałabym się jeszcze dowiedzieć ile jest w Polsce Laurek a ile Anastazji. Laurek jest 7046, Larys - 888 (znam jedną z nich ), a Anastazji - 22 364. Samirę bym odradzała, za bardzo kojarzy mi się ze szmirą... Daj nam znać, co wybierzesz! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Prawie wybrałam 12.04.05, 21:51 Samire odradzalabym, dla mnie to imie ma wyrazne konotacje ze swiatem arabskim i nie pasuje mi do polskiej dziewczynki. A z podanych przez Ciebie imion wybralabym chyba Anastazje. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
toja19 Re: Prawie wybrałam 12.04.05, 22:47 Do swojej listy dopisz Amelia -Amelka jak to ładnie brzmi Bede chrzesną małej Amelki. Jeszcze się nie urodziłam ale już pokochałem ją i niewyobrażam sobie żeby mogła by mnieć inaczej na imie. Odpowiedz Link Zgłoś
biedrona1 Re: Prawie wybrałam 12.04.05, 22:52 Bardzo ładne imię choć po sukcesie "Ameli" jest chyba teraz dość popularne Odpowiedz Link Zgłoś
toja19 Re: Prawie wybrałam 12.04.05, 23:07 Chodzi ci o film? Szczerze jak mi kolerzanka (przyszła mam Amelki) powiedziała jak chce dać na imie to nawet mi się z tym filmem nie pomyślałam, nawet go niewidziałam. Dopiero po twojej uwadze mi się skojarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
biedrona1 Re: Prawie wybrałam 12.04.05, 23:15 Tak chodziło mi o film. Bardzo dobry zresztą wiec polecam. Wydawało mi się, że dzięki temu filmowi Amelia zrobiła się tak popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: gdzie to sprawdzic 12.04.05, 23:22 Tutaj ksiegarnia.pwn.pl/4156_pozycja.html - albo zapytać kogoś, kto ma tę książkę... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna1983 Re: gdzie to sprawdzic 18.04.05, 23:39 Jak dla mnie z teo calego zestawu to Lena Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Gratuluję!! 16.09.05, 15:58 mamasynka napisała: > Pisze prawie bo z listy wybrałam dwa imiona, natomiast doszły dwa nowe. > LARYSA i LAURA pozostają do dalszego przedyskutowania. > Doszła ANASTAZJA (na którą zachorowałam) Gratuluję małej Anastazji!! Odpowiedz Link Zgłoś
brasiunia Re: Imię dla córeczki. 19.04.05, 00:09 lista rzeczywiście długa, jak dla mnie to tylko Klara Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Imię dla córeczki. 16.09.05, 20:02 Roksana, Laura, Ismena Faustyna -najbardziej mi sie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Imię dla córeczki. 20.09.05, 19:30 Larysa-Larisa tak,ale tylko wymawiane w ten sposob Klara-tak sobie Roksana-jak powyżej Laura-pięknie Lena--'-- Estera-okropne,żydowskie Fabiola-w żadnym wypadku Faustyna--'-- Flora-moze być Ismena-ladne Amanda-ładne Marietta-tak bardzo ładne Miranda-tak sobie,ale z serialami mi sie kojazry Nadzieja-Nadia tak-Nadzieja nie Noemi-nbie specjalnie mi sie podoba,ale moze być Oktawia-piękne,po prostu tak śliczne... Olena-moze być Olimpia-nawet ładne Pola-Paola tak-Pola nie Raisa-dziwne,pierwsze słyszę,ale może być Samanta-wolę Amandę Odpowiedz Link Zgłoś