studentka83 23.04.05, 21:38 co sądzicie o tym imieniu?co ono oznacza?znacie jakieś Blanki?jakie są? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: a Blanka? 23.04.05, 22:40 Było o Blance kilka wątków, wszystkie już są zarchiwizowane: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=10426967&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=15271616&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=15873813&v=2&s=0 Podoba mi się to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: a Blanka? 24.04.05, 10:18 Jedna ze znanych mi Ewelin wybrała sobie to imię na "pseudonim artystyczny" (a może w tej chwili nawet już życiowy , którym się podpisuje Podoba mi się to imię, chociaż córce bym jego nie nadała. Odpowiedz Link Zgłoś
merusia Re: a Blanka? 08.07.05, 10:28 moja przyjaciolka postanowila tak wlasnie nazwac swoja coreczke i wiecie co mam mieszane uczucie , a ona oczywiscie oczekuje zachwycania sie swoim wyborem! z jednej strony wydaje sie oryginalne,ale czy aby na pewno w dobrym rozumieniu tego słowa , z drugiej zalatuje mi nutką pretensjonalną... jak myslicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
nancy75 Re: a Blanka? 08.07.05, 10:54 dokładnie to samo myśle. Znam jedną Blankę, i jest to osóbka baaardzo zadzierająca nosa, arogancka i mająca o sobie zbyt duze mniemanie. Rozpieszczona snobka, arogancka ... Jednym słowem - nic dobrego. Dlatego to imię mi sie jakos niemiło kojarzy...... Wczesniej mi sie nawet podobało, ale od kilki lat po prostu nie trawię. Pozdrawiam, Nan. Odpowiedz Link Zgłoś
merusia Re: a Blanka? 08.07.05, 10:58 o wlasnie , tez znam dwie Blanki , z ktorych jedna jest arogancka snobka, ex- modelka , ktora mowi o sobie my-modelki i pewnie to imie dlatego tez mi nie do konca sie dobrze kojarzy i juz sama nie wiem, czy potrafie obiektywnie odciac impresje na temat tego imienia od opini o mojej znajomej... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: a Blanka? 08.07.05, 11:15 Mnie sie bardzo podoba, nie znam zadnej i oceniam samo brzmienie imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a Blanka? 08.07.05, 11:30 merusia napisała: z > jednej strony wydaje sie oryginalne,ale czy aby na pewno w dobrym rozumieniu > tego słowa , z drugiej zalatuje mi nutką pretensjonalną... jak myslicie?? Myślę, ze jest bardzo w porządku i wcale nie pretensjonalne. Szczerze mi sie podoba, i to "od zawsze". Jestem pewna, że kiedy mała się urodzi, będziesz kojarzyła to imię z nią, a nie z różnymi nieciekawymi znajomymi! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: a Blanka? 08.07.05, 11:38 Mnie się podoba średnio, ale pretensjonalne raczej nie jest. Wszystko zależy od definicji Odpowiedz Link Zgłoś
merusia Re: a Blanka? 08.07.05, 11:56 wiesz Gaudecjo, bardzo bym chciala,zeby tak bylo,ale tak sie sklada,ze uwazam moja przyjaciolke za osobe o dosc..., hmm, jak by to powiedziec ...,juz wiem , za osobe o dosc ciezkim guscie , wiec nie wiem czy to imie do mnie przemowi po narodzinach małej... Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: a Blanka? 09.07.05, 16:14 Mam w pracy Blankę - bardzo ładna i sympatyczna dziewczyna!!! mi kojarzy się bardzo dobrze no i ładnie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
ksas Re: a Blanka? 11.07.05, 09:32 czesc Merusia , wreszccie Cie znalazlam:))))/ przepraszam za prywate/ masz nieczynne gg?? a Blanka? patrzac nawet nie na ciezar jakosciowy a ilosciwoy postow na ten temat chyba nie ma za duzo fanow ani wrogow tego imienia, ot takie "cuś", troche wymyslne, troche nijakie... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a Blanka? 06.12.05, 18:50 Postow zazwyczaj jest duzo, jesli jest wielu wrogow danego imienia, a nie fanow Odpowiedz Link Zgłoś
trissie Re: a Blanka? 06.12.05, 22:33 bardzo mi sie podoba to imię, ostatnio moja koleżanka nazwała tak córeczkę, co bardzo mnie ucieszyło. Imię Blanka kojarzy mi się z książką "Dom duchów" Allende. Tam w rodzinie był zwyczaj nazywania dziewczynek różnymi wersjami słowa: biała, jasna, świetlista. Stąd Klara, Alba no i Blanka właśnie. Może z sentymentu do tej książki, wszystkie te imiona są dla mnie piękne i magiczne trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a Blanka? 05.05.06, 23:07 A co powiecie o Blance jako o zdrobnieniu od Blandyny? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: a Blanka? 06.05.06, 00:17 gaudencja napisała: > A co powiecie o Blance jako o zdrobnieniu od Blandyny? > Wole sama Blanke. Odpowiedz Link Zgłoś
tippi Re: a Blanka? 06.05.06, 02:16 jedyna Blanka, jaką znam ma obecnie koło roku. co do samego imienia, nie jest złe, ale nie wiem czemu kojarzy mi się z biedronką... Odpowiedz Link Zgłoś