23.04.05, 21:38
co sądzicie o tym imieniu?co ono oznacza?znacie jakieś Blanki?jakie są?
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: a Blanka? 23.04.05, 22:40
      Było o Blance kilka wątków, wszystkie już są zarchiwizowane:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=10426967&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=15271616&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=15873813&v=2&s=0
      Podoba mi się to imię.
    • tineczka5 Re: a Blanka? 23.04.05, 23:31
      znaczy:biała,chyba po hiszpańsku.
    • theodorka Re: a Blanka? 24.04.05, 10:18
      Jedna ze znanych mi Ewelin wybrała sobie to imię na "pseudonim artystyczny" (a
      może w tej chwili nawet już życiowy wink, którym się podpisuje wink Podoba mi się
      to imię, chociaż córce bym jego nie nadała.
      • merusia Re: a Blanka? 08.07.05, 10:28
        moja przyjaciolka postanowila tak wlasnie nazwac swoja coreczke i wiecie co mam
        mieszane uczucie , a ona oczywiscie oczekuje zachwycania sie swoim wyborem! z
        jednej strony wydaje sie oryginalne,ale czy aby na pewno w dobrym rozumieniu
        tego słowa , z drugiej zalatuje mi nutką pretensjonalną... jak myslicie??
        • nancy75 Re: a Blanka? 08.07.05, 10:54

dokładnie to samo myśle. Znam jedną Blankę, i jest to osóbka baaardzo
          zadzierająca nosa, arogancka i mająca o sobie zbyt duze mniemanie.
          Rozpieszczona snobka, arogancka ... Jednym słowem - nic dobrego. Dlatego to
          imię mi sie jakos niemiło kojarzy...... Wczesniej mi sie nawet podobało, ale
          od kilki lat po prostu nie trawię.
          Pozdrawiam,

Nan.
          • merusia Re: a Blanka? 08.07.05, 10:58
            o wlasnie , tez znam dwie Blanki , z ktorych jedna jest arogancka snobka, ex-
            modelka , ktora mowi o sobie my-modelki i pewnie to imie dlatego tez mi nie do
            konca sie dobrze kojarzy i juz sama nie wiem, czy potrafie obiektywnie odciac
            impresje na temat tego imienia od opini o mojej znajomej...
            • abiela Re: a Blanka? 08.07.05, 11:15
              Mnie sie bardzo podoba, nie znam zadnej i oceniam samo brzmienie imienia.
        • gaudencja Re: a Blanka? 08.07.05, 11:30
          merusia napisała:

z
          > jednej strony wydaje sie oryginalne,ale czy aby na pewno w dobrym rozumieniu
          > tego słowa , z drugiej zalatuje mi nutką pretensjonalną... jak myslicie??

Myślę, ze jest bardzo w porządku i wcale nie pretensjonalne. Szczerze mi sie
          podoba, i to "od zawsze". Jestem pewna, że kiedy mała się urodzi, będziesz
          kojarzyła to imię z nią, a nie z różnymi nieciekawymi znajomymi! pozdrawiam smile
          • cysia.b Re: a Blanka? 08.07.05, 11:38
            Mnie się podoba średnio, ale pretensjonalne raczej nie jest. Wszystko zależy od
            definicji
          • merusia Re: a Blanka? 08.07.05, 11:56
            wiesz Gaudecjo, bardzo bym chciala,zeby tak bylo,ale tak sie sklada,ze uwazam
            moja przyjaciolke za osobe o dosc..., hmm, jak by to powiedziec ...,juz wiem ,
            za osobe o dosc ciezkim guscie , wiec nie wiem czy to imie do mnie przemowi po
            narodzinach małej...
            • illka1 Re: a Blanka? 09.07.05, 16:14
              Mam w pracy Blankę - bardzo ładna i sympatyczna dziewczyna!!! mi kojarzy się
              bardzo dobrze no i ładnie brzmismile
            • ksas Re: a Blanka? 11.07.05, 09:32
              czesc Merusia , wreszccie Cie znalazlam:smile))))/ przepraszam za prywatesmile/ masz
              nieczynne gg??

a Blanka? patrzac nawet nie na ciezar jakosciowy a ilosciwoy postow na ten
              temat chyba nie ma za duzo fanow ani wrogow tego imienia, ot takie "cuś",
              troche wymyslne, troche nijakie...
              • gaudencja Re: a Blanka? 06.12.05, 18:50
                Postow zazwyczaj jest duzo, jesli jest wielu wrogow danego imienia, a nie
                fanow wink
    • trissie Re: a Blanka? 06.12.05, 22:33
      bardzo mi sie podoba to imię, ostatnio moja koleżanka nazwała tak córeczkę, co
      bardzo mnie ucieszyło. Imię Blanka kojarzy mi się z książką "Dom duchów"
      Allende. Tam w rodzinie był zwyczaj nazywania dziewczynek różnymi wersjami
      słowa: biała, jasna, świetlista. Stąd Klara, Alba no i Blanka właśnie. Może z
      sentymentu do tej książki, wszystkie te imiona są dla mnie piękne i magiczne trochę.
    • gaudencja Re: a Blanka? 05.05.06, 23:07
      A co powiecie o Blance jako o zdrobnieniu od Blandyny? wink
      • abiela Re: a Blanka? 06.05.06, 00:17
        gaudencja napisała:

> A co powiecie o Blance jako o zdrobnieniu od Blandyny? wink
        >

Wole sama Blanke.
    • tippi Re: a Blanka? 06.05.06, 02:16
      jedyna Blanka, jaką znam ma obecnie koło roku.
      co do samego imienia, nie jest złe, ale nie wiem czemu kojarzy mi się z
      biedronką...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.