abiela 25.06.05, 23:36 Co powiecie na to imie? Z serii odzwierzecych: oznacza: ten, ktory panuje nad niedziwedziem IMO jest calkiem fajne a ze Rymut podaje tylko 3, moze warto by je bardziej spopularyzowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Bernold 26.06.05, 12:28 Całkiem fajne, ale wolę popularyzowanie staropolskich imion Poza tym wszyscy by i tak "słyszeli" Bernard... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Bernold 26.06.05, 13:40 gaudencja napisała: > Całkiem fajne, ale wolę popularyzowanie staropolskich imion Poza tym wszyscy > > by i tak "słyszeli" Bernard... Mnie wlasnie Bernard mniej pasi, glownie ze wzgledu na podwojne "r". A co inni "slysza" w sumie malo mnie interesuje. W wielu krajach literowanie imion (i nazwisk) to normalka i jestem przekonana, ze i w PL stanie sie regula. A Bernold na pewno nie mialby wiecej problemow niz LiliaNNa, AneTTa itp. Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Bernold 26.06.05, 13:46 Kojarzy mi sie Bertoldem Brechtem (roznica jednej literki)- czyli dla mnie - negatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Bernold 23.11.05, 18:52 Mi tez Bernold bardziej od Bernarda lezy, jest mniej twardy. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Bernold 24.11.05, 11:19 Całkiem ładne, ale końcowe "old" kojarzy mi się z pewnym angielskim przymiotnikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Bernold 24.11.05, 11:20 theodorka napisała: > Całkiem ładne, ale końcowe "old" kojarzy mi się z pewnym angielskim > przymiotnikiem... ...choć w sumie w Witoldzie też ta końcówka występuje i jakoś nie wywołuje u mnie takich skojarzeń. Dziwne . Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Bernold 24.11.05, 09:55 Podobne do Bernarda. Dla mnie za twarde obydwa te imiona. Nie podoba mi sie. Wole juz Bernarda. Odpowiedz Link Zgłoś