theodorka 20.07.05, 13:44 Kolejne imię z serii imion na literę "s". Dla mnie trochę kojarzy się z Kasandrą, ale w sumie ujdzie. A Wy co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziarek_edziecko Re: Sybilla 20.07.05, 13:46 Masz rację Theodorko. Mnie również przyszła na myśl Kasandra. Kojarzy mi się z czarodziejką bądz czarownicą z czarnym kotem Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Sybilla 20.07.05, 13:46 Mialam juz kiedys zaczac watek o tym imieniu, ale zapomnialam Ja jestem z nim dosc osluchana, bo zdarza sie w DE od czasu do czasu jaki Sybille lub Sibylle. Mnie sie nawet podoba, ale bez zachwytow. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sybilla 20.07.05, 14:07 Sybillę zdecydowanie wolę od Kasandry, tj. nie niesie z sobą tak negatywnego przekazu (bo z samego brzmienia Kasandra jest IMO b. ładna). A jeśli chodzi o dźwięk imienia, to jestem osłuchana z Sydonią, a to dosyć podobne brzmieniowo imiona, więc Sybilla mnie nie zaskakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sybilla 17.12.05, 11:55 Ostatnio widziałam Sybillę jako imię planowane dla dziecka w którejś statystyce na forach przyszłych mamuś; co o tym sądzicie? Jak myślicie, skad pomysł, żeby nadać to imię dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
laurta Re: Sybilla 09.01.06, 17:33 Mam na imię Sybilla. Żyję z tym imieniem już 36 lat i zawsze wzbudza ciekawość. Jest na tyle oryginalne, że wiele osób pamięta mnie właśnie ze względu na imię (co często wprowadza mnie w zakłopotanie, bo nie ja nie zawsze pamiętam ich imiona. Odpowiedz Link Zgłoś