estera.rs 08.08.05, 15:39 Czy w Polsce mozna nadac takie imie? Co w ogole sadzicie o takim imieniu, moj maz twierdzi, ze gdy bedzie nastepna corcia, to tylko na takie imie sie zgodzi . Estera mama Klary Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariana1 Re: Anika 08.08.05, 16:03 Niedawno w którymś wątku była mowa o Anice. To chyba szwedzkie imię a w Polsce moze funkcjonować tylko jako zdrobnienie od Anny. I z tego powodu nie sądzę, żeby USC je zarejestrował. BTW imię jest ładne, krótkie, dźwięczne i bardzo mi się podoba. Czasami wołamy tak na naszą córcię. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Anika 08.08.05, 16:11 Mnie sie podoba tylko jako Annika, a czy w PL mozna nadac - nie wiem? Pewnie zalezy od USC. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Anika 08.08.05, 16:56 Forma oryginalna jest wg. mnie lepsza,czyli Annika.Skoro mozna nadac Anna,to chyba i Annika mozna.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Anika 08.08.05, 17:15 Myślę, że imię można nadać, choć oczywiście jak to bywa z USC, wiemy. Ja znam dwie Aniki w wieku około mojego, tzn. jedna z nich to chyba Annika . Imię mnie nie zachwyca, chociaż podoba mi się bardziej od np. Anity. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Anika 16.08.05, 02:49 Podpisuję się pod Tawi. Sama bym się na Anikę nie zgodziła, już prędzej np. na Agnetę (też skandynawskie, ale nadawane w Polsce w XIX wieku). Odpowiedz Link Zgłoś
agusiaa1 Re: Anika 16.08.05, 13:33 moja kuzynka ma 18 lat i ma na imię właśnie ANIKA Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Anika 26.08.05, 11:06 ŁADNE.cO MOŻNA WIĘCEJ POWIEDZIEĆ.a IMIĘ OWSZEM ISTNIEJE. Odpowiedz Link Zgłoś