martka_k 09.10.05, 17:04 dziewczynki: 11 Julia 9 Zuzanna 9 Natalia 8 Oliwia 6 Karolina 6 Zofia 5 Amelia 4 Aleksandra 4 Paulina 4 Wiktoria 3 Patrycja 3 Maria 3 Maja 2 Dominika 2 Justyna 2 weronika 2 Iga 2 Katarzyna 2 Marta 2 Nikola 2 Emilia 1 Klaudia Kinga Danuta Hanna Inez (nawiasem mowiac Inez Shannon z polskim nazwiskiem) Marlena Anna Barbara Joanna Ewelina Sara Michalina Urszula Korbelia Magdalena Lena Inga Luiza Ida Amanda (nawiasem mowiac Amanda Angelina z polskim nazwiskiem) Pola Laura Milena Agata Alicja Olga Anita Martyna Sonia chlopcy: 8 Jan 7 Michal 7 Mateusz 7 Maksymilian 6 Piotr 5 Jakub 5 Bartosz+2 Bartek + 2 Bartłomiej 5 Maciej 4 Kacper 4 Wojciech 4 Szymon 4 Antoni 4 Igor 3 Alan 3 Wiktor 3 Krzysztof 3 Karol 2 Dawid 2 Łukasz 2 Ksawery 2 Filip 2 Stanisław 2 Marcel (+ 1 Marceli) 2 Kamil 2 Patryk 2 Daniel 2 Olaf 2 Krystian 2 Tomasz 2 Hubert 1 Franciszek 1 Nguyen Grzegorz Leo Sbastian Damian Jędrzej Błażej Albert Mikołaj Arkadiusz Oliwier Julian Adrian Marcin Adam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martka_k Re: Bartek figuruje także jako osobne imię ?????! 09.10.05, 17:57 nie, ale niestety nie wiem, czy Bartki to Bartosze czy Bartlomieje, wiec posegregowalam tak... Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: WnS 8.10 09.10.05, 18:02 No dobra. mnie sie potwornie nie podoba... Szczegolnie dziewczece. Julia znow rzadzi, po pietach depcza jej Zuzie, Natalki i Oliwie-nuuuudno! Drugi tydzien z rzedu pojawia sie Marlena, poza tym wracaja Karoliny i Pauliny, Inez, Amandy, Luizy itd w ogole nie komentuje. Fajnie, ze znow jest Michalina, ze jest Kornelia, Urszula I danuta. Chlopcy lepsi, Jukub zaczyna wreszcie troche znikac, zdziwilmnei Jan na pierwszym miejscu,a le sto razy wole go jako nastepce Jakuba niz Kacpra albo Mateusza... Ekspansja Maksymilianow jest dla mnie niezrozumiala-maz mnie dzis zapytal, czy moze w jakims serialu wystepuje, bo takja popularnosc nie bierze sie z niczego Nie mam pojecia, szczerzemowiac, mozektoras z Was wie?? Ucieszylo mnie 2 Ksawerych i 4 Antonich, szkoda, ze to imie sie popularyzuje tak bardzo,a le tysiac razy wole Antka niz Kacpra... Błażej, Jędrzej, Albert... Super. tylko czemu az 3 Alanow, 2 daieli, 2 Krystianow? Sczezcie, ze Oliwier tylko jeden... BTW. czy ktos mi moze wytlumaczyc, dlaczego z powrotem Piotra, obserwowanym od jakiegos czasu nielaczy sie zupelnie powrot Pawla?? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: WnS 8.10 09.10.05, 19:40 Tezm nie cieszy jeden Oliwer. I super, ze pojawil sie maly Jedrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: WnS 8.10 09.10.05, 22:40 Ojej - dziewczęcych to mi się nawet nie chce komentować. Poza pojedynczymi perełkami dzisiejszy zestaw wygląda bardzo nieciekawie. Jan od dawna jest jednym z moich ulubionych imion, więc wolałabym, żeby się nadmiernie nie spopularyzował. Cieszy dwóch Ksawerych, Marceli no i przede wszystkim "tylko" pięciu Jakubów oraz śladowa ilość Olivierów Odpowiedz Link Zgłoś
portalegre Maksymilian 10.10.05, 10:41 Popularność tego imienia ma związek z osobą św. Maksymiliana Marii Kolbego. Został beatyfikowany w roku 1971 i wlasnie od lat 70. notuje sie wzrost ilosci nadan tego imienia, ostatnio coraz wiekszy. Popularnosci sprzyja fakt, ze to imie bylo uzywane w Posce juz przed wojna, wiec wystepuje wsrod starszego pokolenia, jest w dalszym ciagu oryginalne (co potrwa juz niedlugo jak sadze), a jednoczesnie nie dziwaczne. Imie co prawda dlugie, ale ma bardzo poreczne zdrobnienie Maks. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Maksymilian 16.10.05, 15:50 Tez mam wrazenie, ze chodzi o Kolbego. Ludzie aktualnie w wieku rozrodczym sa z Maksymilianem dzieki Kolbemu osluchani na tyle, ze im sie to imie nie wydaje dziwne (a w skrajnych przypadkach nie wydaje sie nawet rzadkie). Co nie zmienia faktu; ze ostatnio przynajmniej w Warszawie wzrost popularnosci tego imienia jest bardzo wyrazny, poczawszy gdzies od marca br. Moze ludzie korzystaja z roznych dostepnych narzedzi (WnS) i je sobie wypatrzyli, a teraz zaczynaja nasladowac... Odpowiedz Link Zgłoś