lemur_ks 21.11.05, 20:11 Natknęłam się na owo imię ( niestety akt zgonu )... Moim zdaniem ani piękne, ani brzydkie, kojarzące się jakby z rzeczownikiem OSET. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
menadka Re: Pan Orest 21.11.05, 20:30 Na koloniach w szkole podstawoej poznałam 3 rodzeństwa o imionach: Orest, Remigiusz i Sandra Jak widać nie sposób zapomnieć nawet po kilkunastu latach Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks wyszukiwarka 21.11.05, 20:56 Tak Gaudencjo masz rację - WYSZUKIWARKA!! PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Pan Orest 22.11.05, 15:22 tak mi sie skojarzyło... mój Mąż, który głównie wychowywał się za granicą... byl przekonany, że mój ulubieniec z lat dziecinnych - piesek z okienka, to Pan KRACY nie miał zupełnie świadomości, że Pankracy, to Pankracy... )) Odpowiedz Link Zgłoś
ankaiw Re: Pan Orest 23.11.05, 20:03 > tak mi sie skojarzyło... > > mój Mąż, który głównie wychowywał się za granicą... > byl przekonany, że mój ulubieniec z lat dziecinnych - piesek z okienka, to > Pan KRACY > nie miał zupełnie świadomości, że Pankracy, to Pankracy... )) Hihihihi, właśnie przytoczyłam Twego posta mężowi (bo mnie rozbawił) i co się okazało, że on dokładnie myślał, jak Twój mąż, choć całe życie spędził w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Pan Orest 22.11.05, 22:58 Poznałam chłopaka o tym imieniu, ale jest on Ukraińcem. Chociaż nie wiem, czy to imię typowo ukreaińskie, czy też może jego ukraińscy rodzice tak zaszaleli. Miło mi się to imię kojarzy, bo facet sympatyczny. Chociaż w brzmieniu mi przypomina słowo AGREST Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pan Orest 23.11.05, 18:31 Orest to typowo wschodnioslowianska wersja Orestesa; u naszych wschodnich sasiadow spotykana calkiem nierzadko. Odpowiedz Link Zgłoś