tiges_wiz 07.03.11, 14:40 Jeżeli ktoś jeszcze nie oddał PIT to właśnie załatwiam konto w fundacji na moje dziecko z autyzmem i będzie można tam chyba przeznaczyć 1%. Za tydzień będę wiedział. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dgr Re: 1% dla Maksa 07.03.11, 14:53 Chciałbym zostać dobrze zrozumiany, ale z tego co wiem to 1% przekazuje się na organizacje pożytku publicznego, a nie na pomoc dla konkretnej osoby. I dla jasności, też mam dziecko chore przewlekle. Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: 1% dla Maksa 07.03.11, 15:53 konto zaklada fundacja dla dzieci z autyzmem. ja tam dostane subkonto, a wspiera sie fundacje. "Aby przekazać 1% na konkretne dziecko należy w PIT dopisać: Imię i Nazwisko (najlpeiej wraz z numerem jaki znajduje się obok każdego nazwiska)" czyli mozna wesprzec fundacje jako taka lub konkretna osobe ta sie zajmuje autyzmem. musisz poszukac odpowiednia. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: 1% dla Maksa 07.03.11, 16:35 OK- z reguły i przekonania wspieram lokalne kolektywy propagujące sport wśród mlodzieży ( wychodąc z zalożenia, że umierajacy, biedni i pokrzywdzeni mają wystarczającą ilość serc po swojej stronie). Tą razą ojciec ojcu wyświadczy przysługę :) czekam na koordynaty. Odpowiedz Link
tiges_wiz namiary 16.03.11, 09:58 Udało się założyć Maksowi subkonto w fundacji: W rozliczeniu rocznym PIT wystarczy wpisać: KRS 0000 326 128 (cel szczegółowy: Ostrowski Maksymilian - 035) ten cel szczegółowy jest ważny robię tez mu stronę www.maks.info.pl :) Odpowiedz Link
truskava Re: namiary 16.03.11, 11:47 Super, że się udało. Do adminów: może by tak podpiąć wątek na górze forum, do końca kwietnia przynajmniej? Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: namiary 16.03.11, 13:38 od razu mowie, ze te pieniadze moge wydac tylko na cele zwiazane z rehabilitacja. czyli wszelakie turnusy rehabilitacyjne, sprzet itp. nie moge tego wydac na co chce, bo fundacja mi ich tak nie wyplaci. Wiec nie ma strachu, ze to wydam na wycieczke do egiptu ;) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: 1% dla Maksa 18.03.11, 10:07 Ja niestety już, ale 1% przekazałem - dla hospicjum. Odpowiedz Link