abiela 05.01.06, 21:26 Ostatnio znow przypomnialo mi sie to imie. Watek o nim sie juz zarchiwizowal, ale moze beda jakies nowe opinie i propozycje zdrobnien? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Ferdynand 05.01.06, 22:43 To ja moze podkleję link do tamtego wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=19574541&v=2&s=0 Ze zdrobnień nadal kojarzy mi się przede wszystkim Ferdek - dziś zresztą przewinął mi się w jakiejś gazecie chłopak o tym nazwisku. Coraz bardziej wydaje mi się to imię stosowne i do młodszego wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Ferdynand 06.01.06, 11:42 Jeden z synów Roberta Makłowicza ma na imię Ferdynand. Dla mnie to imię kojarzy się niestety głównie z rodziną Kiepskich. Ale samo w sobie jest ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Ferdynand 19.09.06, 19:35 Kojarzy mi się - negatywnie - z Ferdkiem Kiepskim i - pozytywnie - z pewnym młodym rajdowcem. Ale Ferdek to jego nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Ferdynand 19.09.06, 19:45 A mnie się z Magellanem kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Ferdynand 19.09.06, 22:53 gaudencja napisała: > Ferdynand Makłowicz b. ładnie brzmi. Rzeczywiście ładnie .Ciekawa jestem imienia drugiego synka ( Theodorka coś wie ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Ferdynand 20.09.06, 11:16 Pewnie cos w stylu Franciszek badz Rudolf...Powinnam wiedziec, bo nie dosc, ze kiedys czytalam z wielka ciekawoscia i przyjenmoscia (pan Robert jest pochodzenia ormianskiego), to nawet widzialam obu chlopcow w jednym z programow i oczywiscie ojciec zwracal sie do nich po imieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ferdynand 22.04.06, 16:48 Ciagle za mna chodzi, moze jeszcze komus sie spodoba? Odpowiedz Link Zgłoś