adelle33 12.02.06, 15:16 W jakiej kolejnosci podobaja sie Wam te imiona? Idzi Ignacy Igor Ildefons Ireneusz Irwin Irydion Iwan Iwo Izaak Izydor Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idaaa Re: Igor czy Iwan? 12.02.06, 16:51 1. Ignacy (bezapelacyjnie!!) 2. Igor 3. Izaak (Bóg się uśmiechnął ) 4. Irwin (chociaż wolę Erwina) 5. Ireneusz (choć nie przepadam za imionami kończącymi się na -usz) 6. Izydor (jakoś tak... Nie bardzo...) 7. Irydion (kojarzy mi się z jakimś kamieniem szlachetnym) 8. Iwo (kompletnie niemęskie) 9. Iwan (zbyt mało polskie) 10. Ildefons (zbyt podobny do Alfonsa) 11. Idzi (nigdy w życiu!!) Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Igor czy Iwan? 12.02.06, 18:02 Ignacy Irydion Igor pozostałe wcale mi sie nie podobają Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Igor czy Iwan? 12.02.06, 18:12 Ignacy Idzi Izydor Iwo Irydion __ nie podobają mi się (w kolejności od najmniej do najbardziej) Igor Ireneusz Izaak Ildefons Pominęłam Iwana i Irwina jako imiona posiadające inne brzmienie w jęz. polskim (Jan i Erwin). Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Igor czy Iwan? 12.02.06, 20:35 tylko 3 wybrałam Igor Iwo Ireneusz reszta mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Igor czy Iwan? 12.02.06, 20:40 Ignacy Iwo Izydor Reszta mi nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Igor czy Iwan? 12.02.06, 21:26 Iganacy, potam Igor. Reszta mi sie nie potoba. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Igor czy Iwan? 12.02.06, 22:07 W pierwszej kolejności: Ignacy, Igor. Oba ładne, co prawda nie moje ulubione, ale OK. W dalszej kolejności: Iwo (ta odmiana Iwona ), Ireneusz (chyba jeszcze trauma po BB, jeśli ktoś pamięta ), Izydor. W żadnym wypadku (oczywiście, moim zdaniem): Izaak (zbyt silne skojarzenie z postacią), Irwin, Iwan (mają polskie odpowiedniki), Irydion (silne skojarzenie literackie), Ildefons (aż się chce dodać: Konstanty), Idzi (kompletnie mi się nie podoba). Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Igor czy Iwan? 13.02.06, 00:30 Iwan (co z tego, że ma polski odpowiednik? Jan mi się nie podoba, za to Iwan bardzo ) Ireneusz (Loth ) Izydor Irwin Irydion Igor Ignacy Izaak Iwo Ildefons (boże, brzmi jak alfons) Idzi (idź!i...) Odpowiedz Link Zgłoś
dorka1976 Re: Igor czy Iwan? 13.02.06, 07:49 Dla mnie bezapelacyjnie IWANEK!!!! wiem , ze nie brzmi polsko, ze nie za bardzo jest w stylu forumowym....ale jest wdzięczne i cudne...dla małego chłopca i "sporego" mężczyzny... nic nie poradze ze z tych wszystkich propozycji najbardziej mi się podoba!!!!! coś w nim jest takiego sympatycznego....i moze przyjmie sie u nas jak Igor czy Borys... i fajnie by było... aha wiem ze synek Bogny Sworowskiej tak ma na imie.. i jej chyba nie przeszkadza ze ma nie polskie imie.. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Igor czy Iwan? 13.02.06, 14:33 Kolejno podobają mi się: Ignacy Iwo Igor Nie podobająm i sie, ale jednak coś w sobie mają: Izaak (na pewno nie do użycia w POslce, ale tak teoretycznie?) Ildefons (za skojarzenie z Gałczyńskim duży plus; na pewno bardzo fajne na 2. imię) Iwan (nie lubię zagranicznych imion, jeśil są polskei odpowiedniki; nie nadałabym, ale dla cudzoziemca OK) Nie podobają mi się: Idzi Irydion Izydor Irwin Ireneusz Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Igor czy Iwan? 13.02.06, 16:03 Igor i potem nic.Po prostu pozostałe imiona mi sie nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Igor czy Iwan? 13.02.06, 16:30 Tylko Ignacy.Pozostałe w ogóle...a Iwan przecież ma polski odpowiednik.Iwan kojarzy mi się z takim przyciężkim Wanią w walonkach i kufajce Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Igor czy Iwan? 13.02.06, 16:42 Tzw. głupi Wania. Nie wiem, jak to imię moze się komuś podobać, ale widocznie może Odpowiedz Link Zgłoś
adelle33 Re: Igor czy Iwan? 15.02.06, 16:40 gaudencja napisała: > Tzw. głupi Wania. Nie wiem, jak to imię moze się komuś podobać, ale widocznie > może Iwan Pietrowicz Pawłow (urodzony 14 września 1849 - zmarł 27 lutego 1936) - rosyjski fizjolog, laureat Nagrody Nobla z medycyny w 1904 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Igor czy Iwan? 15.02.06, 18:51 Tak się składa, że pisałam o stereotypach, a nie o konkretnych Iwanach. Myślę, że nie było to trudne do zauważenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Igor czy Iwan? 14.02.06, 17:20 # Iwo - śliczne, ale niestety strasznie modne. # Igor - bardzo fajne, ale za popularne dla mnie # Irwin - bardzo fajne. Zdecydowanie wolę je po polsku, niz po angielsku (ER-łyn). Z tego zestawu chyba właśnie to imię bym wybrała. # Ignacy - bardzo porzadne imię, ale dla mnie o wiele za popularne i modne. Bardzo podoba mi się zdrob. Igo. # Ireneusz - teorytycznie ciekawe. Nie podoba mi sie -USZ, ale Irek, Ren, Renek - bardzo. Niestety, kojarzy mi się z I. Sekułą. # Izydor - kojarzy mi sie z indorem. Mi się nie podoba, ale w ogole porzadne imię. Zdrobnienia OK: Irek, Izek, Dorek, Zyzio # Irydion - uu, ja bym tego nie uzyla. Prensjonalne. No ale jak ktoś koniecznie by chcial... # Iwan - w Polsce wg. mnie nie do uzycia, jako dośc negatywny synonim "Ruska". # Izaak - okropnie nie lubie tego imienia, w zadnym języku. Brzydkie. # Ildefons - o nie. Za dziwne, kojarzy mi sie z alfonsem, nieładny dżwięk. # Idzi - co za brzydki, dziwaczny dźwięk. Ble. Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Igor czy Iwan? 14.02.06, 19:32 Izaak Ireneusz Ildefons Irydion Iwo Irwin Idzi Ignacy Igor Izydor Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Igor czy Iwan? 14.02.06, 19:53 Izydor Igor Ignacy Iwo Izaak Irwin Idzi Ireneusz Irydion Ildefons Iwan Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Igor czy Iwan? 15.02.06, 17:56 1. Ignacy 2. Igor 3. Idzi 4. Cała reszta imion Odpowiedz Link Zgłoś