theodorka 11.03.06, 17:20 kalendarz.pwn.pl/dzien.php?y=2006&m=3&d=11 A jak Wam się podoba to imię? Mi bardzo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea-sjf Re: Sofronia 11.03.06, 17:53 Mnie również ogromnie się podoba ( w znaczeniu jest cos o mądrości ), od jakiegoś czasu chodziło mi po głowie ,by założyć wątek o Sofroniuszu ,ale tyle spraw na głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks Re: Sofronia 11.03.06, 22:08 Nie, nie podoba mi się. Kumple będą wołać zapewne Sofcia, Sofka. Kojarzy mi się jakoś tak ,, symfonicznie".Z drugiej strony , gdyby okazała sie moją synową , w dodatku sympatyczną, to czemu nie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sofronia 12.03.06, 11:13 Po oswojeniu się - bardzo mi się podoba! Zdrabniać można np. Sonia. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Sofronia 12.03.06, 17:24 Albo Ronia ( co kojarzy mi się z "Ronją ,córka zbójnika "),Ronisia ,Sofi ,Sofka .A tak szukałam imienia kończącego się na - nia ,które byłoby ciekawsze ( skojarzeniowo) od Febronii Odpowiedz Link Zgłoś
tweens Re: Sofronia 14.03.06, 14:52 nadając dziecku takie dziwaczne imiona tylko je okalecza się. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Sofronia 14.03.06, 17:27 tweens napisała: > nadając dziecku takie dziwaczne imiona tylko je okalecza się. Ja akurat byłabym szczęśliwa nosząc takie imię. Odpowiedz Link Zgłoś