abiela 30.03.06, 23:08 Jak wam sie podoba to imie? Mysle, ze pewnie na polskie warunki sie nie nadaje, ale mnie bardzo sie podoba. Wlasnie sprawdzilam w Rymucie, ze w Polsce zostalo nadane 22 razy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martuszkaw Re: Edda 30.03.06, 23:52 Ja mam specyficzne skojarzenia - córka Mussoliniego miała tak na imię. Myśląc Edda, mam przed oczami obraz łysego, grubego faceta i nic na to nie poradzę. M. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Edda 31.03.06, 00:12 martuszkaw napisała: > Ja mam specyficzne skojarzenia - córka Mussoliniego miała tak na imię. Myśląc > Edda, mam przed oczami obraz łysego, grubego faceta i nic na to nie poradzę. M. > Looo matko nie mialam pojecia. Czyzby szukal inspiracji w sagach? To by pasowalo Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Edda 31.03.06, 11:13 Kolezanka ma szczeniaka rasy buldog francuski,ktory wlasnie tak sie wabi.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Edda 31.03.06, 11:16 W Niemczech jest imie Ebba. A Edda kojarzy mi sie z Edwina... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Edda 31.03.06, 12:13 annajustyna napisała: > W Niemczech jest imie Ebba. A Edda kojarzy mi sie z Edwina... Ebba to imie glownie rozprzestrzenione w Szwecji. Kto czytal Mankella ten wie. Edda tez jest nadawana w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Edda 31.03.06, 12:46 Oczywiscie, ze Edda jest w DE. Tak samo jak Erna)). Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Edda 31.03.06, 23:27 annajustyna napisała: > Oczywiscie, ze Edda jest w DE. Tak samo jak Erna)). Tak, ale poza pierwsza litera nic tych imion nie laczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Edda 31.03.06, 18:09 Mnie się podoba i uważam, że się nadaje, chociaż są pewne problemy ze zdrabnianiem i dlatego nie wróżę mu wielkej popularności. Jako zdrobnienie narzuca się Edka i Edzia... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Edda 31.03.06, 23:26 gaudencja napisała: > Mnie się podoba i uważam, że się nadaje, chociaż są pewne problemy ze > zdrabnianiem i dlatego nie wróżę mu wielkej popularności. Jako zdrobnienie > narzuca się Edka i Edzia... > No tak nie pomyslalam, moze jeszcze Edusia? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Edda 28.08.06, 22:45 Przypomniało mi się, że miałam kiedyś, dawno temu, takiego nicka, wymyślonego chyba z rozpaczy (pierwsze, co mi przyszło do głowy). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Edda 28.08.06, 22:48 Dodam, ze ten nick istnia długo przed powstaniem forum gazety Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Re: Edda 29.08.06, 23:30 kojarzy mi się z taka kapelą rockową z Miskolca z moich czasów (tzn. wczesne lata 80-te...) pozdrawiam Judyta Odpowiedz Link Zgłoś