koza_w_rajtuzach 11.05.06, 12:03 Co sądzicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Sylwester 11.05.06, 12:22 Chodzila do podstawowki z jednym S. Niestety to zdrobnienie Sylwek(((. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sylwester 11.05.06, 15:20 Niespecjalnie mi się podoba, dla mnie to taki odpowiednik dzisiejszego Patryka, Kamila czy Damiana. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Sylwester 11.05.06, 16:14 Dziadek mojego M. to Sylwek. No właśnie, to nieszczęsne zdrobnienie... I w dodatku, obchodzenie imienin własnie w ostatnim dniu roku ... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Sylwester 11.05.06, 16:57 A polski Lasota? Chyba jednak zbytnio brzmi jak nazwisko... Z drugiej strony nazwisko mojego T. Janik w Niemczech tez funkcjonuje jako imie (we Francji jest to Yannick, a w Norwegii jest aktorka o imieniu Jannik). Czyli Lasota jako imie tez teoretycznie moze kiedys powroci (choc byc moze dla dziewczynki)). Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Sylwester 11.05.06, 19:27 kojarzy mi sie z kotem z kreskówki i niestety z pewnym alkoholikiem ,ktory mieszkal kiedys niedaleko mnie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sylwester 10.10.06, 20:49 nchyb napisała: > I w dodatku, obchodzenie imienin własnie w ostatnim dniu roku ... Można obchodzić kiedy indziej, choć rzeczywiście w ostatnim dniu roku imieniny są obchodzone "tradizionalmente" www.santiebeati.it/nomi/Detailed/3598.html Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Sylwester 11.05.06, 20:04 Mi sie bardzo zdrobnienie Sylwek nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Sylwester 13.05.06, 09:29 mnie tez sie osobiscie nie podoba, ale jestem za nadaniem , poniewaz jest dosyc oryginalnie jak na ten czas , a ja lubię oryginalnośc. Znam dwoch ok 30lenich Sylwkow , mlodszych nie , wiec tymbardziej jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Sylwester 13.05.06, 11:11 nigdy bym nie dała tam swemu synkowi na imię. stanowczo mnie odrzuca to imię. Odpowiedz Link Zgłoś