Dodaj do ulubionych

TAYLOR !!!!!

16.05.06, 14:51
W jednym z ostatnich numerow pewnej dzieciowej gazetki znlazlam zdjecie
dziewczynki o imieniu TAYLOR. Zeby bylo smieszniej z nazwiskiem typowo
polskim, cos na ksztalt Taylor Kowalska. Zlapalam sie za glowe sad
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: TAYLOR !!!!! 16.05.06, 15:08
      Faktycznie Taylor to imie i zenskie, i meskie, ale...w PL musi byc jednoznacznie
      rozroznialna plec...
    • gaudencja Re: TAYLOR !!!!! 16.05.06, 19:17
      OJ sad
    • marta2808 Re: TAYLOR !!!!! 17.05.06, 17:25
      Czyżby mamusia to jakaś zagorzała fanka "Mody na sukces" (bo tam jakaś Taylor
      chyba była)? Biedne dziecko... sad
      • basiorka wiecie możę....... 18.05.06, 16:47
        za ile odcinków ric się dowie żę to nie jego dziecko bęzie jeszcze ten ric co teraz czy ten nowy już prosze napiszcie mi z góry dzienki..........
    • bonnie75 Re: TAYLOR !!!!! 17.05.06, 20:07
      Kurcze, tak siedzi mi ta Taylor w glowie i wpadlam na to, ze moze mamusia to
      jakas Amerykanka. Moze tak byc, prawda?
      Brzmi jednak przezabawnie, jak dla mnie smile
      • gaudencja Re: TAYLOR !!!!! 17.05.06, 20:19
        bonnie75 napisała:

> Kurcze, tak siedzi mi ta Taylor w glowie i wpadlam na to, ze moze mamusia to
        > jakas Amerykanka. Moze tak byc, prawda?

Oby!
        Dobrze, że nazwisko przynajmniej określa płeć. Wyobraź sobie Taylor Nowak.
        • bonnie75 Re: TAYLOR !!!!! 17.05.06, 20:20
          No tak, ale gdyby tak na ten przylad rodzinka wyjechala do USA to z pewnoscia
          mala nazywalaby sie Taylor Kowalski smile
          • jagoda_k Re: TAYLOR !!!!! 17.05.06, 21:23
            Jesli rodzinka wyjechalaby do USA to mala nadal nazywalaby sie Kowalska, chyba
            zeby rodzice chcieli jej zmienic nazwisko.
            • bonnie75 Re: TAYLOR !!!!! 18.05.06, 13:30
              No coz, znajac patriotyzm co poniektorych ziomkow smiem twierdzic, ze na pewno
              nazywalaby sie Kowalski smile
              • annajustyna Re: TAYLOR !!!!! 18.05.06, 13:54
                Ja w papierach kanadyjskich mojego ojca figuruje jako "A.J. -ski also known as
                A.J. - ska"... Wygodniej jest przed emigracja z meskimi czlonkami rodziny o
                nazwisku na -ski wystapic o paszport z meska forma imienia. Ja uzywam wciaz -ska
                w Niemczech, bo tak mam na dyplomie, a poza tym moj maz ma nazwisko
                bezkoncowkowe...
                • bonnie75 Re: TAYLOR !!!!! 18.05.06, 19:56
                  Zabij mnie, ale nie rozumiem po kiego grzyba skoro jestem od urodzenia Kowalska
                  to przenoszac cie za granice mialabym zmieniac sobie nazwisko na Kowalski?
                  Przeciez to bez sensu.
                  • annajustyna Re: TAYLOR !!!!! 18.05.06, 20:46
                    Bo za granica moglabys uchodzic z mezem/ojcem, noszacym to samo nazwisko, ale z
                    meska koncowka, za obce sobie osoby... Kowalski i Kowalska moga byc brane za
                    rozne nazwiska...
                    • jagoda_k Re: TAYLOR !!!!! 19.05.06, 16:29
                      annajustyna napisała:

> Bo za granica moglabys uchodzic z mezem/ojcem, noszacym to samo nazwisko, ale
                      z
                      > meska koncowka, za obce sobie osoby... Kowalski i Kowalska moga byc brane za
                      > rozne nazwiska...

Ja i corka mamy nazwisko K...ska, moj maz i synek K...ski i nigdy sie nie
                      zdarzylo, zeby nas brano za obce sobie osoby. To fakt, ze czasem ludzie sie
                      dziwia, a po wyjasnieniu bywaja zafascynowani. Pewnie dlatego, ze wydaje im sie
                      to takie egzotyczne wink No i czasem bywa, ze wystepujemy wszyscy pod nazwiskiem
                      K...ski, np. jest tak na karcie ubezpieczenia zdrowotnego. Mimo ze wpisalismy
                      we wniosku nazwiska w formie prawidlowej, oni i tak zapisali nas wszystkich
                      jako K..ski. Ale jak dotad nigdy nie bylo z tym zadnego problemu, nawet jesli
                      ta ostatnia literka sie czasem nie zgadza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.