ape_pol 09.07.06, 11:45 Nie znalazłam na forum wątku o tym imieniu. 8 lat temu byłam pewna, że mój synek właśnie tak będzie miał na imię, teraz wolę Sebastiana ale Bastian nadal mi się podoba. Imię z nikim mi się nie kojarzy, no może jedynie z bohaterem "Niekończącej się opowieści", żadnego Basiana nie znam. Napiszcie soś więcej o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Bastian 09.07.06, 11:52 Lubię "Niekończącą się opowieść" i Bastian podoba mi się za sprawą tej książki, ale dziecku bym nie nadała . Natomiast chyba wolę go od Sebastiana. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Bastian 09.07.06, 12:15 Rzeczywiście sympatyczne, ale to tak naprawdę zdrobnienie od Sebastiana Odpowiedz Link Zgłoś
ape_pol Re: Bastian 09.07.06, 14:37 przypomniało mi sie, ze potkałam kiedyś mamę z małym Bastianem i nie było to zdrobnienie od Sebastiana Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Bastian 09.07.06, 16:10 Na pewno jest od Sebastiana, ale być może komuś zarejestrowali Bastiana jako pełną formę. W 1994 roku bylo 6 Bastianów w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Bastian 09.07.06, 16:07 Wole Bastiana, od Sebastiana,ale średnio mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Sebastian jest the best... :-) 09.07.06, 16:28 a per Bastianek czasami do synka mówiłam, traktując to jako sympatyczne zdrobnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Sebastian jest the best... :-) 10.07.06, 00:12 Znam dwóch Bastianów, ale Niemców. Imię jak dla mnie neutralne. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.olimpias Re: Bastian 10.07.06, 17:01 Jest Bastian w narodowej drużynie Niemców (z Mundialu), w meczu o 3 miejsce strzelił 2 bramki, trzecia (samobójcza) wpadła po jego wolnym Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Bastian 10.07.06, 20:01 anka.olimpias napisała: > Jest Bastian w narodowej drużynie Niemców (z Mundialu), w meczu o 3 miejsce > strzelił 2 bramki, trzecia (samobójcza) wpadła po jego wolnym A konkretnie Bastian Schweinsteiger. Odpowiedz Link Zgłoś