annthonka 13.07.13, 10:39 Chłopcy 8 Antoni 5 Piotr 4 Ignacy Mikołaj Stanisław Wiktor Wojciech 3 Filip Marcel 2 Aleksander Bartosz Franciszek Jakub Jerzy Julian Kacper Olaf Oliwier Paweł Szymon 1 Adam Adrian Ai (obce nazwisko) Alan Artur Bartłomiej Bastian (polskie nazwisko) Dominik Edmund Eryk Jan Kordian Krzysztof Leon Levon (obce nazwisko) Ludwik Maciej Mateusz Michał Oskar Remigiusz Sebastian Tymek Tymoteusz Dziewczynki 8 Zofia 6 Aleksandra 4 Julia Lena Natalia 3 Alicja Anna Hanna Helena Nikola Zuzanna 2 Amelia Antonina Gabriela Karolina Kornelia Maja Małgorzata Oliwia Pola Róża 1 Agata Aneta Barbara Iga Izabela Jagoda Justyna Klara Klaudia Laura Lidia Lilia Magdalena Marcelina Maria Marianne (obce nazwisko) Marta Michalina Milena Nela Otylia Patrycja Sara Urszula Wanda Weronika Wiktoria Youna (obce nazwisko) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annthonka dwa imiona + bliźnięta + rodzeństwo 13.07.13, 10:41 Trojaczki Anna, Antoni i Franciszek Bliźnięta Barbara i Antoni Marta i Sara Dwa imiona Wanda Justyna Oliwia Maria Natalia Alicja Szymon Łukasz Rodzeństwo Ignacy ma siostrę Zuzię Milena ma brata Juliana Lena ma brata Jasia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: dwa imiona + bliźnięta + rodzeństwo 13.07.13, 20:48 Anna, Antoni i Franciszek - nie pasuje mi tu Anna, Zofia albo Maria lepiej by pasowały Bliźnięta Barbara i Antoni - łądny zestaw Marta i Sara - zupełnie mi te imiona do siebie nie pasują Ignacy ma siostrę Zuzię - och Zuzia nie pasuje mi do Ignasia > Milena ma brata Juliana - tu tak samo, oba miękkie ale dla mnie z innej bajki > Lena ma brata Jasia - i kolejny zestaw IMO także niedobrany Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: dwa imiona + bliźnięta + rodzeństwo 14.07.13, 09:39 Lena i Jaś są jak najbardziej dobrane, ale według innego klucza. Po prostu rodzice lubią te imiona, które już znają Na tej samej zasadzie znajomi nazwali swoje bliźnięta Maja i Franciszek. Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: WnŚ Warszawa 13-14.07 13.07.13, 18:43 Zdziwiła mnie już dawno nie słyszana wśród dzieciaczków Marta, Justyna i Aneta, a przecież to ładne imiona. Wow, i nawet Edmund Z mało spotykanych przeze mnie to również Ludwik, Kordian, Remigiusz i Bastian (skrócony Sebastian brzmi nawet nie najgorzej). Zarówno trojaczków, jak i bliźniaków zestawy imion pasują do siebie. Zamiast Szymon Łukasz wybrałabym odwrotnie, gdyż Szymonów "na pęczki". Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: WnŚ Warszawa 13-14.07 13.07.13, 20:37 CHŁOPCY 2 Jerzych? Mam wrażenie, że to imię powoli zaczyna wracać. Podoba mi się Edmund, Ludwik i Remigiusz. Zwraca uwagę też Bastian. Ai też ciekawy - nawet jakbym miała męża "zagranicznego", to pewnie nie nazwałabym tak syna DZIEWCZYNKI Nie cieszą mnie 2 Róże, ale tej akurat popularności nie wróżę. Podoba mi się Lilia, Sara i Wanda. Zwróciłam też uwagę na Otylię i Anetę. TROJACZKI/BLIŹNIĘTA Anna, Antoni i Franciszek - Ania średnio mi pasuje do tego zestawu Barbara i Antoni - sympatyczny duet Marta i Sara - zupełnie nie pasują mi te imiona do siebie RODZEŃSTWO Ignacy ma siostrę Zuzię - gdyby nie popularność Zuzi, to byłby fajny zestaw Milena ma brata Juliana - średnio mi pasuje Milena do Julka Lena ma brata Jasia - jw Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: WnŚ Warszawa 13-14.07 13.07.13, 20:50 Miło spojrzeć na dwóch Jerzyków, Ludwika, Edmunda, Juliana, Leona, Remigiusza oraz na Róże, Klarę, Marcelinę i Otylię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ Warszawa 13-14.07 18.07.13, 20:20 Bardzo się cieszę z Antoniego w czołówce chłopięcej oraz z Ludwika. Odpowiedz Link Zgłoś