gaudencja 02.09.06, 15:26 Moje niedawne odkrycie. Był św. Awit, a to jest żenska forma jego imienia. B. mi się ono podoba, i myślę, że mogłoby zdobyc popularność. Jak uważacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Awita 02.09.06, 15:35 Kojarzy mi się z Jowitą, co jednak jego nie dyskwalifikuje, bo jest bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Awita 02.09.06, 17:05 Dla mnie teoretycznie bomba. Świetne brzmienie. Bardzo lubię też Vitę (jak Vita Sackville-West), po polsku tez zapewne Wita - skoro jest Wit i Witalis. Niestety, Awita w polskim brzmi trochę jak nazwa firmy, samochodu czy kosmetyku. No i co ze skojarzeniem z "witać"? "A, witam Panią" Ja w ogóle lubię imiona na AV-(AW-, dużo jest takich hebrajskich, np. Avigdor, Avital, Aviram. (wiele z nich w innych językach jest przez B - np. Avram -> Abram) W USA popularne wśród szukających oryginalnych imion jest izraelskie imię Aviva (ogólnie baaardzo rzadkie). Aviv oznacza po hebrajsku wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Awita 02.09.06, 18:36 > Niestety, Awita w polskim brzmi trochę jak nazwa firmy, samochodu czy kosmetyku bo to nazwa sieci sklepów spożywczych . Ale imię jako-takie całkiem w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Awita 02.09.06, 19:35 mankencja napisała: > > Niestety, Awita w polskim brzmi trochę jak nazwa firmy, samochodu czy > kosmetyku > > bo to nazwa sieci sklepów spożywczych A gdzie? Bo ja w Warszawie i okolicach nigdy nie widziałam? Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Awita 02.09.06, 21:25 Na pewno w Krakowie, Skawinie i Wieliczce. Może jeszcze gdzieś. Takie raczej osiedlowe supersamy, z tego, co sie orientuje. I pisza się przez v. a tu ich logo, tak w ramach bonusu: avita.com.pl/logo.gif Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Awita 02.09.06, 21:27 MNie też Awita w pierwszym skojarzeniu przywodzi na myśl jakiś kosmetyk, wodę mineralną itp. Samo imie dla mnie trochę "niedokończone". Odpowiedz Link Zgłoś
juta.malcolm Re: Awita 08.09.21, 21:35 Również skojarzyło mi się z " a witam Panią" haha Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Awita 03.09.06, 11:22 Jak dla mnie imie lepiej wygladaloby gdyby mialo sprzodu jeszcze jakas litere Mi tez kojarzy sie z witaniem Odpowiedz Link Zgłoś
annemette Re: Awita 03.09.06, 13:07 Bomba! Baaardzo mi się podoba! Jakbym miałam mieć dziewczynkę...pewnie by do niej bardzo pasowało Może USG kłamie Kojarzy mi się z silną i ... zdrową (witalną osobą śmiało patrzącą ludziom w oczy i broniącą swoich racji. A jednocześnie bardzo wdzięczne, dziewczęce, kobiece. Silne ale i subtelne. Naprawdę bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Awita 03.09.06, 13:23 Z jednej strony ciekawe, z drugiej strony skojarzenie z nielubianą Jowitą... Odpowiedz Link Zgłoś
dierde Re: Awita 26.07.21, 23:50 Mi się podoba, ciekawe imię, ładnie brzmi. Chociaż jeżeli na serio rozważałabym dla córki to przeszkadzało by mi skojarzenie typu Eva = Evita, Ava = Avita. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_86 Re: Awita 08.09.21, 21:33 Mi kojarzy się z brakiem witalnosci. Jak A-melia z brakiem kończyn. Zdecydowanie na nie. Odpowiedz Link Zgłoś