marzenia341 12.09.06, 00:20 Karolina i Kacper mają siostrzyczkę!!! Rodzice tylko nie mają imienia. Co proponujecie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: imionoznawca Re: imię na K.... dla dziewczynki??? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 12.09.06, 00:32 ja bym nie dał mojemu dziecku na imię Karolina lub Kacper, te imiona są w nadużyciu, po prostu za dużo ludzi ma tak na imię... moja córeczka ma na imię Kwiatosława , trzeba być oryginalnym aby być ciekawym Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię na K.... dla dziewczynki??? 12.09.06, 00:42 Odpowiem jak w sklepie internetowym przy zamawianiu produktów. Ostatnio rodzice Karoliny wybrali Kornelię (zdrabnianą do Neli zapewne). Co o tym sądzisz? Proponuję również Konstancję, Klementynę albo Ksenię. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia341 Re: imię na K.... dla dziewczynki??? 12.09.06, 00:50 chciałam przekonać ich do Kamili...ale z tego co wiem to właśnie będzie Kornelia. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaww Re: imię na K.... dla dziewczynki??? 12.09.06, 09:16 Kamila, Klaudia..Kasia )teraz rzadkie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię na K.... dla dziewczynki??? 12.09.06, 17:02 Podałaś własnie najpopularniejsze imiona na "k", jakie są obecnie nadawane, z wyjątkiem Karoliny (ale Karolina już jest) i Kingi, która jest nadawana częściej od Kamili, ale rzadziej od pozostałych dwóch imion. Odpowiedz Link Zgłoś
renis66 Re: imię na K.... dla dziewczynki??? 19.09.06, 10:57 Czy ci rodzice to Anka i Grzegorz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka86k Re: imię na K.... dla dziewczynki??? IP: 62.233.146.* 12.09.06, 13:31 a może Kornelia Kinga Klaudia Kamila Klara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Katarzyna Klara IP: *.versanet.de 12.09.06, 13:43 A ja polecam Katarzyna - imie miedzynarodowe, ladne nawet w zdrobnieniu, pasuje do wiekszosci nazwisk, no i poza tym wszystkie Kaski sa super byc moze to tylko moje zdanie ale z wlasnych obserwacji moge powiedziec ze Karoliny zadzieraja nosa wiec odradzam Karoline Klara tez mi sie podoba, tak sobie wybralam na biezmowaniu, Klary sa zdecydowane ale tez uparte, pewne siebie takie sa wszystkie klary ktore znam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imię na K.... dla dziewczynki??? 12.09.06, 15:11 Klara, Kornelia, Klementyna Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: imię na K.... dla dziewczynki??? 12.09.06, 15:51 Ksenia Klementyna Klara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynta Re: imię na K.... dla dziewczynki??? IP: 206.197.217.* 12.09.06, 16:57 Kornelia choc to ladne imie IMO nie pasuje brzmieniowo, za duzo K, L i R w zestawieniu z Karolina. Moim zdaniem pasuje tylko Klementyna, tak jakos z jednej bajki mi sie wydaje w tym zestawieniu, niby pasuje dzwiekiem a jednak jest inne... A nastepnemu chlopczykowi dajcie Kajetan, swietnie pasuje.. :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga10015 imię na K.... dla dziewczynki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 17:40 A może Karina? Ja zastanawiam się mad tym imieniem i z tego co widzę orginalne, ponieważ nikt nie wymienił tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię na K.... dla dziewczynki??? 12.09.06, 22:21 Gość portalu: aga10015 napisał(a): i z tego co widzę orginalne, > ponieważ nikt nie wymienił tego imienia. Chyba nie ma tu takiej prostej zależności... Tzn. nie można wyciągać tak daleko idących wniosków z tego, że nikt takiego imienia nie wymienił. Pomijając inne kwestie, jeśli pierwsza córka ma na imie Karolina, trochę dziwne by było, gdyby druga córka nosiła imię Karina (czy nawet Kalina, w tym wypadku wszystko jedno). Odpowiedz Link Zgłoś
angami Re: imię na K.... dla dziewczynki??? 12.09.06, 18:31 Kinga, Kalina, Klara, Kiara, Klaudia, Ksenia, Krystyna, Odpowiedz Link Zgłoś
basiss Re: imię na K.... dla dziewczynki??? 12.09.06, 22:33 Kaja, Karolina,Ksenia,Kamila, osobiscie wybrałabym KAJA oryginalne Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: imię na K.... dla dziewczynki??? 13.09.06, 12:17 faktycznie Kaja - ładnie, prosto i nie będzie mylić się brzmieniowo z pozostałymi imionami Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię na K.... dla dziewczynki??? 13.09.06, 17:48 dziewczynka_bez_zapalek napisała: > Kaja - ładnie, prosto i nie będzie mylić się brzmieniowo z pozostałymi > imionami Kaja funkcjonuje również jako zdrobnienie od Karoliny, więc to imię też bym odradzała... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: imię na K.... dla dziewczynki??? 14.09.06, 11:55 aha, dotychczas nie spotkałam się z tym Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: imię na K.... dla dziewczynki??? 13.09.06, 18:32 A moim zdaniem imię Katarzyna byłoby najlepszym wyborem. Moim zdaniem najlepiej pasuje do imion rodzeństwa. Zresztą moja prababcia Kasia miała siostrę Karolinę (oraz Paulinę nawiasem mówiąc). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia bajak Re: imię na K.... dla dziewczynki??? IP: *.covernet.pl 13.09.06, 21:53 imie trzeba dopasowac do nazwiska, ale z tych wszystkich co ludzie tu wymieniali to wybralabym Kinge lub Kaje, choc Karina i Kornelia sa ładniejsze to odpadają bo nie pasują do Karoliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: imię na K.... dla dziewczynki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 13:57 Wybrałabym Kornelię. Trochę podobna brzmieniowo do Karoliny, ale jakoś bardzo "gryźć się" nie powinna, poza tym może być zdrabniana jako Nelka. Zdecydowanie odradzam Karinę czy Kalinę, zbyt podobnie do Karoliny. Na zestawieniu "Karolina i Kamila" też można sobie język połamać. Jeśli nie Kornelia, to raczej poszukiwania powinny iść w kierunku czegoś jeszcze mniej podobnego do Karoliny: może Konstancja albo Kinga? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: imię na K.... dla dziewczynki??? 14.09.06, 14:08 Chyba juz pisalam, ze moja Babcia na kuzynke Karine mowi Karlina, bo dla niej to taka umodniona Karolina...Karina choc piekna moze sie mylic z Karolina. Kornelia nie powinna. A moze jednak Konstancja??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda_m Re: imię na K.... dla dziewczynki??? IP: *.eu.org 30.09.06, 19:49 Kamila, Kornelia, Kaja, Konstancja, Klementyna, Katarzyna, Kira, Klara, Kalina, Keira, Kasandra, Kasylda, Kinga, Kirke, Klaudia, Karina, Klotylda, Kornalia, Ksenia, Krystyna, Kryspina, Konstantyna, Konstancja, Kardelia, Kolma, Koleta, Kornalia.... Do wybory do koloru ) Odpowiedz Link Zgłoś