Gość: robin2510 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 21:13 Kto słyszał o tym imieniu??? (jeden z moich znajomych ma tak na imię) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea-sjf Re: Anicet 19.10.06, 21:22 Znałam Aniceta "z podwórka" dziecięciem będąc .Teraz ma ok.30 lat . Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Anicet 19.10.06, 22:03 O imieniu słyszałam, nie znam żadnego Aniceta. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Anicet 19.10.06, 22:21 Znałam kogoś o tym imieniu, ale to nie było imię chrzestne, tylko zakonne. Imię może być, brzmi trochę jakby ktoś Anitę włożył w ocet, niezbyt męskie i bardzo "pobożne" (nawet u świeckiego trochę zakonem trąci). Ale oczywiście gusta są rózne. Odpowiedz Link Zgłoś
corleinne Re: Anicet 19.10.06, 22:55 Spotkałam się z wersją żeńską. Pewna Aniceta uczyła w moim liceum rosyjskiego, obecnie będzie miała pewnie ok siedemdziesiątki. Aniceta podoba mi się zdecydowanie bardziej niż Anicet. Anicet brzmi jak jakiś epitet, albo inne pojęcie z zakresu literaturoznawstwa (Anapest na przykład Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Anicet 20.10.06, 00:04 Oczywiście, że słyszeliśmy. Bardzo szacowne imię, nosił je jeden z papieży. Jeśli chodzi o urodę, to nie jest to moze moje ukochane imię, ale o niebo bardziej mi się podoba, niż np. Adrian czy Arkadiusz. Odpowiedz Link Zgłoś