gaudencja Re: Aniceta lub Anicetta 03.10.08, 22:20 Aniceta bardzo mi się podoba, dla Anicetty uzasadnienia nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: Aniceta lub Anicetta 04.10.08, 07:47 Imiona typu "Anita" i "Anika" traktuję jako irytujace udziwnienia pięknych imion funkcjonujacych w polszczyźnie. W pierwszej chwili pomyślałam, że Aniceta też zalicza się do tej kategorii. Okazało się jednak, że ma zupełnie inne korzenie: www.behindthename.com/name/anicetus Nie zmienia to jednak faktu, że odbieram je bez entuzjazmu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Aniceta lub Anicetta 06.10.08, 14:16 Ja mam tutaj okropnie spożywcze skojarzenia: po pierwsze - ocet, po drugie - anyżek (aniseed). Anyżkowy ocet, błeee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicuta Re: Aniceta lub Anicetta IP: *.acn.waw.pl 06.10.08, 15:41 Mam ciotke o imieniu Aniceta. Aniceta z domu Warzecha... imie nie wzbudza mojego entuzjazmu, lagodnie mowiac... Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Aniceta lub Anicetta 07.10.08, 21:30 Hmmm. Zwraca uwagę, jest niecodzienne, niespotykane, na pewno trudno zapomnieć... Ale nie zachwyca mnie brzmieniowo. Zdrabniać można do swojskiej (ale dość banalnej) Ani. Aha, Aniceta może być, ale dwa t - nieeee. A gdzie znalazłaś to imię??? Odpowiedz Link Zgłoś
mamatie Re: Aniceta lub Anicetta 18.10.08, 13:51 no tak zdrobnienie to właśnie Ania Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimi Re: Aniceta lub Anicetta IP: *.mas.airbites.pl 19.10.08, 23:03 cos okropnego.. Odpowiedz Link Zgłoś