mirabilandia 23.11.06, 12:18 Baaardzo podoba mi sie to imie. Ale jak je zdrabniac? Do glowy przychodzi mi tylko Nika. A moze jakos czulej, milej? Podpowiedzcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Berenika 23.11.06, 12:46 Nisia, Nicia, Renia, Benia, Bika, Bisia... Mnie też się bardzo, bardzo podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Berenika 23.11.06, 16:39 Besia, Bunia, Bera, Beri, Besinka, Esia, Nika, Nisia, Nikunia, Benia, Beni, Nitka, Nikuś, Benika, Bisia, Bika, Bea, Beninka Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Berenika 23.11.06, 17:15 Znam dwie Bereniki: jedna zdrabniana Berka (nie podoba mi się), a druga to Benia - brzmi sympatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Berenika 23.11.06, 23:32 Berenika bardzo ladnie zdrobnien nie lubie ale niektore sa urocze- Benia do tych zdecydowanie nie nalezy, jest...okropne Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Berenika 23.11.06, 18:17 Samo imię jest piękne, bez zdrobnień. Berka i Benia - sorry, ale dla mnie brrrrrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Berenika 23.11.06, 18:44 Dla mnie też... Ewentulanie dla maluszka Nisia czy Besia, ale też nie chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Berenika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 21:01 Mnie podoba się: Bereniczka, Berenisia, Nisia, Nisieńka, Isia, Isieńka, Nika, Nikusia, Nisiątko Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Berenika 23.11.06, 22:09 Mnie się też bardzo podobna, zdrabniałabym do Niki. Odpowiedz Link Zgłoś
mirabilandia Re: Berenika 24.11.06, 13:55 Nika, Nisia, Benika - jak dla mnie super! dzieki ) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Berenika 24.11.06, 16:07 Świetnie ) Planujesz drugie dziecko? A jak się miewa Aurelka i czy już otoczenie się przyzwyczaiło do jej imienia? Pozdrawiam serdecznie, g. Odpowiedz Link Zgłoś
mirabilandia Re: Berenika 27.11.06, 14:31 do gaudencji: Planujemy drugie dziecko na 2008 rok, ale ja mam manie jesli chodzi o imiona i juz zaczynam zbierac z roznych zrodel te ktore mi sie podobaja. Oczywiscie chcielibysmy miec teraz chlopca, ale z imieniem dla niego bedzie wielki problem bo podobaja nam sie zupelnie inne imiona. A gdyby byla dziewczynka to Berenika jest jedną z naszych faworytek. Jesli chodzi o Aurelcie to rosnie zdrowo i jest cudownym dzieckiem, a otoczenie juz sie przyzwyczaiło do jej imienia. Byl czas ze nawet ja mialam watpliwosci, ale to juz minelo i ciesze sie ze tak nazwalismy córcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi1974 Re: Berenika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 15:57 Moja kuzynka ma na imię Berenika, ale na początku wszyscy obcy mówią Weronika. Mnie zawsze podobały się orginalne imiona i Berenika do nich należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mim Re: Berenika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 11:08 Moja córka ma na imię Berenika. Mówimy na nią Nika albo Berenisia (jest jeszcze malutka) Odpowiedz Link Zgłoś