Gość: essi IP: *.devs.futuro.pl 16.12.06, 14:27 Uwielbiam język fiński.Jest jak muzyka.Pełen harmoni. Takie też są fińskie imiona: www.finula.webpark.pl/nimi.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: natalia Re: imiona fińskie IP: *.chello.pl 16.12.06, 14:51 Mi też się podobają. Finowie mają duzo imion, których nie spotka się gdzie indziej a to duży plus. Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: imiona fińskie 16.12.06, 15:45 > Uwielbiam język fiński.Jest jak muzyka.Pełen harmoni. > Takie też są fińskie imiona: > www.finula.webpark.pl/nimi.html harmonii (odruchowo, wybacz). Dziękuję za link; piękne imiona. Co do języka, jako że nie należy on do grupy języków indoeuropejskich, jest w moim odczuciu bardzo trudny. Moja fińska przyjaciółka ma na imię Inari Eeva, ale wszyscy mówią na nią Inni [Ini]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: imiona fińskie IP: *.devs.futuro.pl 16.12.06, 17:34 Na podstawie języka fińskiego Tolkien stworzył język elfów-quenyę. Przepraszam za "hamoni".Po imprezie jestem)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imiona fińskie 16.12.06, 22:00 Faktycznie w języku fińskim jest wiele ciekawych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: imiona fińskie 17.12.06, 01:25 Ogolnie nie lubie finskich imion,szczegolnie wlasnie podwojnych liter.Eeva,Tuula itp. Odpowiedz Link Zgłoś