prezerwator2 18.01.07, 15:13 Mam pytanie do doświadczonych bywalców tego forum: czy w Polsce Bianka funkcjonuje jako samodzielne imię, czy tylko jako zdrobnienie? Bardzo mi się podoba, ale chcę uniknąć nadania dziecku strasznego imienia Bibianna.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Bianka 18.01.07, 16:28 Są zarejstrowane Bianki, ale to jednak zdrobnienie i może nie przejść. Mnie się obłędnie wręcz podoba Bibiana (przez jedno n) i bardzo chętnie nazwałabym tak córeczkę. Jest jeszcze podobna Blanka, która jest pełnym imieniem i można ją nazywać również Bianką. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Bianka 18.01.07, 22:14 IMO spokojnie można wybrać imię Bianka i Blanka, niezależnie od tego, że Bibianna jest zdrabniana do Bianki podobno. Znane mi Bibianny nie były tak zdrabniane. Odpowiedz Link Zgłoś
alex359 Blanka 19.01.07, 21:59 dzisiaj w USC zarejestrowałam swoją córeczkę Blankę nie było żadnych problemów (Blanka i Bianka to to samo tyle, że Blanka jest z hiszpańskiego, a Bianka z włoskiego) Odpowiedz Link Zgłoś